Hogy mi a Zamat?

Kötetlen gasztroügyi kultúratúrás, recept és kritika nélkül.
Hitvallás. Vagy mi az ördög.

Hír tapas

  • Nincs megjeleníthető elem

Tény tapas

A teacserje több száz évig is elélhet. Életének harmadik évében hoz először szüretelhető leveleket, és a következő ötven évben termékeny marad. (D. Joachim, A. Schloss: The Science of good food, 2008)

Friss topikok

  • Jerryco: @wehh: Ő tégd néz le, te meg a hipstert. Hamar farkába harapott a kígyó. (2015.11.09. 00:03) A pincérnek se könnyű
  • Kara kán: A profik tanácsai: pannontej.hu/gyakori_kerdesek_a_sajtrol (2015.05.21. 12:17) Boldogok a sajtkészítők
  • pif: @Sákovics Diana: Végre találtam magyarul egy összeszedett, nem biológusoknak szóló írást az ízérzé... (2015.03.06. 15:12) Az ízlelés pszichológiája
  • kis anna: Most bukkantam rá erre a bejegyzésre! Nagyon köszi az infókat :) Én se szeretek hipermarketek polc... (2014.11.11. 10:24) Olvasson minőséget nyers húsból!
  • Kovács László Kovács M: Nem is lenne semmi baj,ha nem szintetikus vacakokat használnánk.Az Umami-val természetes módon is ... (2013.09.19. 17:47) Az ötödik alapíz: az umami

Creative Commons Licenc

Hitvallás. Vagy mi az ördög.

2010.01.07. 10:55 Sákovics Diana

Az első kezembe került Good Food magazinban volt egy rövid jegyzet arról, hogy mit kell fejben tartania egy wannabe gasztrobloggernek. Az egyetlen dolog, amire emlékszem az, hogy mindig lesz valaki a közösségben, aki a bloggernél jobban ért a témához. Remélem, most is így lesz.

Dolgozom a TV Paprika magazinnak, dolgoztam a Velvetnek. Sákovics Diana vagy Homoki Róza néven kajáról írok, ez érdekel. Nem jártam a Le Cordon Bleu-re, de még egy Michelin-csillagos étterem mosogatószivacsához sem értem soha. A munkámmal tanulok, ez az iskola jutott. Ráadásul pénzt is adnak érte, szóval azt hiszem, mázlista vagyok. De a lényeg, hogy azért született meg ez a blog, hogy rendszerezzem és összegyűjtsem az eddigi cikkeimet, és feldolgozhassak olyan témákat, amikre egyik munkahelyem sem vevő. Például az emberevést.

Nem írok recepteket, nem osztom meg, mit kapott az uram az este, hogy milyen gagyi húst adtak a sarkon ebédre, sem azt, mekkora szívás a májtisztítás. Nem akarom megmondani a frankót, és nem is köpöm le a margarinfogyasztókat fogalmatlanul E-ket emlegetve. Írok viszont futurista gasztronómiáról, lazactenyésztésről vagy arról, mivel menőzzünk egy éttermi randin. Olyan témáknak járok utána, amik szorosan vagy lazán, de a gasztronómiához kötődnek. Minden értékes, tanító, terelő, kiegészítő hozzászólást örömmel fogadok, bízom benne, hogy ez segít majd a fejlődésben.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://zamat.blog.hu/api/trackback/id/tr331644384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nínó Karotta · http://www.facebook.com/karotta 2010.01.07. 22:29:48

Tanulni nem az én hozzázólásaimból fogsz, fiam, de az biztos, hogy az ultimate elsőzés joga minden lehetséges okból az enyém. Ezennel behajtom, mint japán séf a gyozatésztát.

Hipra 2010.01.07. 23:48:12

Bátorkodom bepofátlankodni másodiknak, hajrá!

Sákovics Diana · http://zamat.blog.hu 2010.01.08. 10:31:10

Köszi, srácok.

Mondjuk így csak a harmadik hely jutott nekem a saját blogomon.

SNC 2010.01.08. 13:16:52

Részemről is minden jót, ígérem igyekszem innen okulni majd, de tanítani én sem fogok tudni semmit ;-)

chomy 2010.01.08. 13:31:10

hatodiknak is lennie kell valakinek...

fenyob · http://645.blog.hu 2010.01.09. 08:31:34

tőlem majd tanulhatsz ám! első!

umcaumca 2010.01.24. 12:52:41

" és nem is köpöm le a margarinfogyasztókat fogalmatlanul E-ket emlegetve"

Emiatt a mondat miatt ideszokom, csúnya volt az a cikk malacka rajtól anno... :)

prof. Perselus Piton 2010.01.29. 11:20:01

Ma a címlapról megtaláltalak...gyorsan végig is nyaldostam a cikkeket és arra jutottam,hogy:

NAGYON TETSZIK :-))

a sajtos különösen...

Szöszkeboszi · http://pilates.blog.hu 2010.11.29. 23:28:36

Nagyon szeretnék kilinkelni egy kettő pont nullát. Csak mondom.