Hogy mi a Zamat?

Kötetlen gasztroügyi kultúratúrás, recept és kritika nélkül.
Hitvallás. Vagy mi az ördög.

Hír tapas

  • Nincs megjeleníthető elem

Tény tapas

A teacserje több száz évig is elélhet. Életének harmadik évében hoz először szüretelhető leveleket, és a következő ötven évben termékeny marad. (D. Joachim, A. Schloss: The Science of good food, 2008)

Friss topikok

  • Jerryco: @wehh: Ő tégd néz le, te meg a hipstert. Hamar farkába harapott a kígyó. (2015.11.09. 00:03) A pincérnek se könnyű
  • Kara kán: A profik tanácsai: pannontej.hu/gyakori_kerdesek_a_sajtrol (2015.05.21. 12:17) Boldogok a sajtkészítők
  • pif: @Sákovics Diana: Végre találtam magyarul egy összeszedett, nem biológusoknak szóló írást az ízérzé... (2015.03.06. 15:12) Az ízlelés pszichológiája
  • kis anna: Most bukkantam rá erre a bejegyzésre! Nagyon köszi az infókat :) Én se szeretek hipermarketek polc... (2014.11.11. 10:24) Olvasson minőséget nyers húsból!
  • Kovács László Kovács M: Nem is lenne semmi baj,ha nem szintetikus vacakokat használnánk.Az Umami-val természetes módon is ... (2013.09.19. 17:47) Az ötödik alapíz: az umami

Creative Commons Licenc

Kacsaembrió, méhlárva és a rothasztott cápa

2010.01.16. 11:00 Sákovics Diana

Unja a rántott húst? Felrázná a családi ebédeket? Süssön kabócát, kukacot vagy rothasszon cápát. A világ legbizarrabb ételeit gyűjtöttem össze önnek, úgyhogy válogasson nyugodtan. Azért egy vödröt nem árt előkészíteni. Tovább is van. Érdekli?

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://zamat.blog.hu/api/trackback/id/tr591571031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Victum 2010.01.17. 01:02:28

Ez kicsit OFF lesz
0hohohhhhó, csak most találtam ide, és micsoda meglepetés! Dia, jó volt újra látni, még ha csak fényképen is:)
OFF vége
A Kopi Luwak-ról meg eddig azt hittem, urban legend... Ezt is köszi :)

ehran 2010.01.25. 14:16:59

A cikk végi felsorolásban szereplő sült piranha mitől bizarr? Van valami extra az elkészítésében? Mert amúgy egy ragadozóhal sütve - olyat felénk is esznek. Molnár Gábor könyveinek egy fő szereplője, mint alapvető élelmiszerforrás. :)

Sákovics Diana · http://zamat.blog.hu 2010.01.25. 14:55:27

@ehran: igaz, mint ragadozó hal nincs benne semmi extra, de nekem valahogy mégis fura a piranha evés. szóval, a felsorolás szubjektív.

ehran 2010.01.25. 17:15:48

@Sákovics Diana: Pedig MG a könyveiben nagyon dícsérte az ízét. :) Ami visszatarthat esetleg az a filmek által támogatott emberevő kép - bár gyanítom, kicsi az esélye, hogy az alkalomadtán tányérra kerülő piranha kóstolt valaha is emberhúst. Én kipróbálnám - igazából van is ismerős, aki tart(ott), lehet felhívom, mi a terve velük :) - de a szubjektivitást tiszteletben tartom.

Sákovics Diana · http://zamat.blog.hu 2010.01.25. 17:52:54

@ehran: élménybeszámolót ne felejts el küldeni, meg esetleg egy darabka kóstolót. hátha elég bátor leszek