Hogy mi a Zamat?

Kötetlen gasztroügyi kultúratúrás, recept és kritika nélkül.
Hitvallás. Vagy mi az ördög.

Tény tapas

A teacserje több száz évig is elélhet. Életének harmadik évében hoz először szüretelhető leveleket, és a következő ötven évben termékeny marad. (D. Joachim, A. Schloss: The Science of good food, 2008)

Friss topikok

  • Jerryco: @wehh: Ő tégd néz le, te meg a hipstert. Hamar farkába harapott a kígyó. (2015.11.09. 00:03) A pincérnek se könnyű
  • Kara kán: A profik tanácsai: pannontej.hu/gyakori_kerdesek_a_sajtrol (2015.05.21. 12:17) Boldogok a sajtkészítők
  • pif: @Sákovics Diana: Végre találtam magyarul egy összeszedett, nem biológusoknak szóló írást az ízérzé... (2015.03.06. 15:12) Az ízlelés pszichológiája
  • kis anna: Most bukkantam rá erre a bejegyzésre! Nagyon köszi az infókat :) Én se szeretek hipermarketek polc... (2014.11.11. 10:24) Olvasson minőséget nyers húsból!
  • Kovács László Kovács M: Nem is lenne semmi baj,ha nem szintetikus vacakokat használnánk.Az Umami-val természetes módon is ... (2013.09.19. 17:47) Az ötödik alapíz: az umami

Creative Commons Licenc

A világ legszebb hentesboltja

2010.06.20. 11:00 Sákovics Diana

Gondoltam, írok hozzá valami személyes bevezetőt. Mondjuk azt, hogy ritkán jönnek be a csicsás dolgok, de... vagy hogy sohasem képzeltem, hogy a nyers hús lehet elegáns, aztán mégis... vagy azt, hogy eleve imádom a hentesboltok illatát és a hús látványát, szóval itt aztán... De minek? A képekhez nem tudok mit hozzátenni. Victor Churchill hentesbolt, Sydney, Ausztrália.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://zamat.blog.hu/api/trackback/id/tr512092635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Ungabunga · http://hatter24.hu 2010.06.20. 16:50:47

Hát nemtudom, nekem ellenszenves az, ami első benyomásként ért, miután megtekintettem ezt a képet. Izlések és pofonok...

Friedmann Juci 2010.06.20. 16:58:08

Akarok egy ilyet itt a környéken. !!!

ÁkiBáki (törölt) 2010.06.20. 17:07:35

A bejárat az mindent visz! Belül már nem szimpatizálok annyira ezzel a neo-art-deco stílussal, de most ez megy, már minden új éttermet ilyenre terveznek.
A biztató az, hogy a hús, amit árulnak, viszont saját tapasztalatom alapján a kiváló kategóriába tartozik.
Nem bánnám, ha akár kevésbé elegáns üzletben, de olyan minőségű húsokhoz juthatnánk hozzá itthon.

Sparhelt 2010.06.20. 18:27:08

Én nem szeretnék ilyen múzeumba járni, inkább a piac, vagy az ismerős hentes..

csupancsakEn 2010.06.20. 18:40:35

Bocs, de nekem inkább taszító. Sőt..... Mintha egy elit kávézó berendezését cserélték volna fel április elsején kampón lógó húsokra viccből. (Meglehetősen rossz vicc.) Maradok a jól bevált hentesemnél.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.06.20. 18:45:08

Nektek honnan van képetek a cikkhez?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.06.20. 20:01:55

Látványhentes:) Vajon ki van írva, hogy kutyát bevinni tilos?:)

a_tom 2010.06.20. 20:11:26

Ezt úgy hívják dizájnos, a szép az valami más.

Kot Marlboro 2010.06.20. 20:18:44

Viccesen néz ki, de egy hentesbolt funkcióját tekintve nem nyerő a dizájn. Ha húst veszek, nekem fontos, hogy normális fényben lássam azt, és nem éjszakai szórakozóhelyet idéző félhomályban. Még ha tudom is, hogy első osztályú hús. Valószínűleg aki oda megy vásárolni, annak nem a húsvásárlás az érdekesebb, hanem az extrém helyszín. Úgy tűnik van, ahol erre is van igény, bár jobb belteret is el tudnék képzelni ehhez az ötlethez, ez kicsit erőltetett.

ÁkiBáki (törölt) 2010.06.20. 20:26:14

@Csokis: rákattintasz a képre, és előjön a többi.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2010.06.20. 21:37:16

még nem, de voltam egy étteremben, ami úgy nézett ki, mint egy régiségbolt, másik felében meg néhány asztal

Tapló Terepjáró · http://taploterep.blog.hu/ 2010.06.20. 21:57:31

morbid, mintha a döglött állatok maradványai csak kellékek lennének egy belső térhez

valahogy tiszteletlenségnek érzem ezt egy olyan étellel szemben, aminek a vérét kell ontani

Sákovics Diana · http://zamat.blog.hu 2010.06.21. 00:17:05

@Csokis: Elnézést, hogy nem tettem be a hivatkozásokat. Így jár az, aki kapkodva postol, nehogy elkéssen a nagyi vasárnapi ebédjéről.

Szóval, a képek egy része a hentesbolt saját oldaláról való:

www.victorchurchill.com.au/

A másik része meg innen:

twistedsifter.com/2010/04/victor-churchill-butchery/

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.06.22. 16:02:07

Ez egy nagyon igényes blog Diana, de tényleg!
A nagyi trükkjeihez is lett volna hozzászólnivalóm, de sajnos már zárolva lett.
Szerintem egyok poszthoz sem kellene engedélyezni a sok buta hozzászólást.... méghogy a krumpli sót vesz fel a levesből - tiszta hülyeség!

Sákovics Diana · http://zamat.blog.hu 2010.06.22. 18:05:36

@hzizi: Köszönöm!

Már nem bírtam a nagyisban az iramot.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.06.22. 18:19:57

@Sákovics Diana:

167 kommentnél? Sose írj rosszat Suzukiról, én egyszer-kétszer megtettem, százával kaptam az anyázó leveleket, te meg csak öreg konyhatrükkökről írtál:)