Hogy mi a Zamat?

Kötetlen gasztroügyi kultúratúrás, recept és kritika nélkül.
Hitvallás. Vagy mi az ördög.

Hír tapas

Nincs megjeleníthető elem

Tény tapas

A teacserje több száz évig is elélhet. Életének harmadik évében hoz először szüretelhető leveleket, és a következő ötven évben termékeny marad. (D. Joachim, A. Schloss: The Science of good food, 2008)

Friss topikok

Creative Commons Licenc

Nem véletlenül drága a szárított sonka

2010.04.08. 08:00 Sákovics Diana

Ettük szeletelve, raktuk salátába, szendvicsbe, omlettbe, tésztaszószba, a maradékot pedig belesütöm a mai kenyérbe. Megszoktuk, minden húsvétnak sonkatúladagolás a vége. Azzal a különbséggel, hogy eddig valahogy nem izgatott a sonkológia, hogy hogyan készül, miből, miért van…

13 komment

Franciaországban a legrosszabb vegának lenni

2010.04.05. 12:00 Sákovics Diana

Vegának lenni nehéz. Nemcsak azért, mert a húsevő többség mindig gyanakodva szemlél, akár egy zöld mutánst, de még étterembe se könnyű járni. Pedig nem is vagyok valódi vegetáriánus. Csak a vörös hús, meg a szárnyas esik ki, viszont nem eszem semmi rántott, bő olajban…

6 komment

süti beállítások módosítása