Hogy mi a Zamat?

Kötetlen gasztroügyi kultúratúrás, recept és kritika nélkül.
Hitvallás. Vagy mi az ördög.

Hír tapas

Nincs megjeleníthető elem

Tény tapas

A teacserje több száz évig is elélhet. Életének harmadik évében hoz először szüretelhető leveleket, és a következő ötven évben termékeny marad. (D. Joachim, A. Schloss: The Science of good food, 2008)

Friss topikok

Creative Commons Licenc

A giccstortát csak a szem kívánja

2010.03.11. 09:00 Sákovics Diana

Soha nem értettem, hogyan tud bárki megenni egy felcicomázott sütit. Én még az ajándékba kapott marcipánfiguráimat sem kóstoltam meg soha. Olyan lett volna, mint letörni egy szobor sarkát vagy leégetni a kedvenc plüsstigrisem farkát. Nézni viszont szeretem a hatalmas tortákat, még akkor is, ha szörnyen giccsesek. Bejön a cukorszobrászat. 

Miközben tegnap reggel a csatos tortaforma sztorijához vadásztam képeket, rábukkantam egy rakás zseniális sütifotóra. A kedvenceimből galéria lett, az eredeti képek itt vannak. Meg itt, itt, itt, itt. Meg itt is. Na meg itt. És itt az utolsó. 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zamat.blog.hu/api/trackback/id/tr381830027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2010.03.11. 10:39:45

Biztosan bennem van a hiba, de csöppet sem kívánja a szemem sem. Megcsodálom, hogy milyen ügyes, aki összehozta, de mindig úgy érzem, elpocsékolt energia, ennyi ügyességgel alkothatna valami maradandóbbat is.

SNC 2010.03.11. 11:13:01

@BeckZsu: Teljesen egyetértek, sajnálom a sok energiát és egyáltalán nem kívánnám megenni.
A képeket viszont jó volt nézegetni.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.03.11. 11:45:22

A kevesebb néha több. Voltam párszor sváb esküvőn, ott nagy divat a grillázstorta. Nagyon látványos, de szerintem ehetetlen. És elképesztően sok meló van azzal is. Ezek meg gondolom versenyre készültek, azért oylan szépek. Elképzelni se tudom, hogy ezeket valaki simán felszeletelje a családnak:)

feketenap · http://www.zoldszempont.hu 2010.03.11. 12:15:20

Ez olyan, mint amikor szénné tuningolnak egy autót: baromi jó, de normálisan hasznáni nem lehet.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.03.11. 13:45:20

@feketenap:

Nekem is eszembe jutott ez, de nem mertem autós hasonlatot felhozni:)

Sákovics Diana · http://zamat.blog.hu 2010.03.11. 14:32:28

@scheerti: @feketenap: ha valahova, hát ide simán jöhet az autós hasonlat. már megszoktam itthon is.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.03.11. 17:30:51

@Sákovics Diana:

Oké, végülis mi is szívesen beszélgetünk autókról evés közben:)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.03.18. 12:15:58

A Food Network nevű tévécsatornán, amely természetesen a legjobb adó a világon, több műsor is fut az ilyen tortacukrászokról, akik a legfantasztikusabb ötleteket valósítják meg (nemrégiben kincsesláda-tortát sütöttek, félig nyitott fedéllel kikandikáló kincsekkel). Az a helyzet, hogy általában a torta is nagyon finom, az ügyféllel többfajta mintát megkóstoltatnak, és nekem úgy tűnt, hogy a belbecsre is vigyáznak, a málnás-fehércsokis-mentás krémes piskótatortát legalábbis elfogadtam volna :)

Dike 2010.03.25. 13:36:52

@scheerti: Itthon is van dizájncukrászat, ahol ha nem is ennyire csicsás, de elég díszes, szép tortákat csinálnak. Nyilván nem a vasárnapi ebéd mellé, de pl egy esküvőre nagyon szépek. Ilyen erővel egy nagyobb ebédfőzés se éri meg az energiabefektetés, mert míg az ember ott robotol a konyhában egy fél napot, a család fél óra elpusztítja :-)
süti beállítások módosítása