zamat - Utolsó kommentek
blfr3@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://zamat.blog.hu/2010/03/25/a_majon_innen_es_tul/full_commentlist/1#c37092662
Válasz erre: A májon innen és túl
2019-04-23T21:14:36+02:00
2019-04-23T21:14:36+02:00
studygirl
http://blog.hu/user/1350364
<a href="https://zamat.blog.hu/2010/03/25/a_majon_innen_es_tul?full_commentlist=1#c37091084" class="reply_nick_58500" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37091084 );">@Zb74</a>: Nagyon köszönöm a tippeket! :)
https://zamat.blog.hu/2010/02/04/az_agyvelot_is_lehet_szeretni/full_commentlist/1#c37091104
Válasz erre: Az agyvelőt is lehet szeretni
2019-04-23T14:57:53+02:00
2019-04-23T14:57:53+02:00
Zb74
http://blog.hu/user/58500
Magyarországon minden jobb hentesnél lehet sertésvelőt kapni, még az Intersparban is.<br />
Marha- és birkaagyvelő viszont tudtommal a kergebirka- és kergemarhakór miatt nem árusítható.
https://zamat.blog.hu/2010/03/25/a_majon_innen_es_tul/full_commentlist/1#c37091084
Válasz erre: A májon innen és túl
2019-04-23T14:53:09+02:00
2019-04-23T14:53:09+02:00
Zb74
http://blog.hu/user/58500
@studygirl: Pesten a Hold utcai Kispiac bisztróban ettem finom resztelt májat, de az régen volt, mostanság mi is magunk készítjük. Szalontüdőből a legfinomabbat Révfülöpön, a Tóth vendéglőben ettem. Velős pacalból pedig Péren, a Fehér Akác étteremben.
https://zamat.blog.hu/2010/03/25/a_majon_innen_es_tul/full_commentlist/1#c37066992
Válasz erre: A májon innen és túl
2019-04-17T08:14:12+02:00
2019-04-17T08:14:12+02:00
studygirl
http://blog.hu/user/1350364
<a href="https://zamat.blog.hu/2010/03/25/a_majon_innen_es_tul?full_commentlist=1#c37066682" class="reply_nick_413636" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37066682 );">@magyar bucó</a>: Persze, úgy már könnyű, ha az ember tudja hogyan kell :) Egyelőre próbálom megszeretni a belsőségeket, ezért jó lenne valami finomat kóstolni.
https://zamat.blog.hu/2010/03/25/a_majon_innen_es_tul/full_commentlist/1#c37066682
Válasz erre: A májon innen és túl
2019-04-17T05:55:42+02:00
2019-04-17T05:55:42+02:00
magyar bucó
http://blog.hu/user/413636
<a href="https://zamat.blog.hu/2010/03/25/a_majon_innen_es_tul?full_commentlist=1#c37064378" class="reply_nick_1350364" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37064378 );">@studygirl</a>: Otthon. Éppen tegnap vettem egy bárányt, most itt a sok finom belsőség...
https://zamat.blog.hu/2010/03/25/a_majon_innen_es_tul/full_commentlist/1#c37064378
Válasz erre: A májon innen és túl
2019-04-16T18:10:00+02:00
2019-04-16T18:10:00+02:00
studygirl
http://blog.hu/user/1350364
Esetleg tudtok tippet adni, hogy hol lehet ilyen ételekből jól elkészített falatokat kóstolni?
https://zamat.blog.hu/2010/01/23/olyan_hogy_vilaghiru_magyar_konyha_nem_letezik/full_commentlist/1#c35434211
Válasz erre: Olyan, hogy világhírű magyar konyha: nem létezik
2018-06-26T22:43:51+02:00
2018-06-26T22:43:51+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Érdekes cikk. Szerintem van világhírű magyar konyha, de mit is tudhatok én :) <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/auchan/akcios-katalogus-csutortoktol-28-06-2018/">www.ujsagomat.hu/auchan/akcios-katalogus-csutortoktol-28-06-2018/</a>
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c28548126
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2015-11-09T00:03:43+01:00
2015-11-09T00:03:43+01:00
Jerryco
http://blog.hu/user/107706
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?full_commentlist=1#c21915952" class="reply_nick_815957" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21915952 );">@wehh</a>: Ő tégd néz le, te meg a hipstert. Hamar farkába harapott a kígyó.
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c28548118
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2015-11-09T00:00:43+01:00
2015-11-09T00:00:43+01:00
Jerryco
http://blog.hu/user/107706
Volt valami északi vendégem, szakácsként mutatkozott be, a felesége közepesen alkoholista forma, ő maga 20-22 fog tulajdonosa. Viccelődött, humorizált, de amikor a borravalóval poénkodott és az asztal mellé tette a 200Ft-ot, azért nem vettem fel a földről. Mosolyogtam rá és mentem a dolgomra.<br />
Végül az asztalon hagyta.<br />
Lehet alázni a másikat, de nem köteles senki eltűrni.
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c28548098
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2015-11-08T23:50:49+01:00
2015-11-08T23:50:49+01:00
Jerryco
http://blog.hu/user/107706
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?full_commentlist=1#c8444454" class="reply_nick_370343" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8444454 );">@ÁkiBáki (törölt)</a>: És nem?<br />
Nem úgy van, hogy előbb kifizetem a kasszánál és utána töltikézem?<br />
És, ha kiderül, hogy nincs nálad rá pénz?<br />
Vagy valami más van benne te meg rányúltál?
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c28548074
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2015-11-08T23:42:34+01:00
2015-11-08T23:42:34+01:00
Jerryco
http://blog.hu/user/107706
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?full_commentlist=1#c8442860" class="reply_nick_173344" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8442860 );">@Közöd?? (törölt)</a>: <br />
Rugalmatlanság? Te lenni hülye, de nagyon. Igen, jól olvasod.<br />
Az étlap nem egy ajánlat. Az olasz étteremben kínait akarsz enni? Te tényleg gyökér lehetsz.<br />
Bemész a moziba és mivel késel, kezdjék miattad később a filmet, mert ha nem, rugalmatlanok?<br />
Ha 30 vendég hasra ütve kérne ételt és nem az étlapról, szerinted azt ki fogja neked elővarázsolni?<br />
<br />
Úgy veszem, vicceltél, mert ellenkező esetben ősszel kilövési engedélyt kellene kérni rád.
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c28548040
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2015-11-08T23:32:12+01:00
2015-11-08T23:32:12+01:00
Jerryco
http://blog.hu/user/107706
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?full_commentlist=1#c8442329" class="reply_nick_242265" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8442329 );">@kakamatyko</a>: Hát, nem is neked nyílt az étterem. Ha nincs rá, csináld, amit én: maradj kívül.
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c28547984
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2015-11-08T23:10:35+01:00
2015-11-08T23:10:35+01:00
Jerryco
http://blog.hu/user/107706
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?full_commentlist=1#c8441246" class="reply_nick_43665" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8441246 );">@szcsongor</a>: Mert nem abból él meg az étterem, hogy te vizet és salátát rágcsálsz. Nem néz ki senki, ha erre ugrassz be, de azért ne hidd, hogy ezzel a fogyasztással kiváltottad az asztalt magadnak arra a napra. Bár, gondolom, felesleges magyarázni ezt olyannak, aki eleve ezen akad fenn.
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c28547960
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2015-11-08T23:03:03+01:00
2015-11-08T23:03:03+01:00
Jerryco
http://blog.hu/user/107706
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?full_commentlist=1#c8440810" class="reply_nick_172162" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8440810 );">@agyvihar</a>: Normális esetben semmi, csak elkészül.
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c27761128
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2015-08-10T15:45:23+02:00
2015-08-10T15:45:23+02:00
SzTimi85
http://blog.hu/user/1026162
Most találtam ezt a cikket, mi szerint a mobil lesz az új pincér. Félnünk nem kell (egyelőre) nem veszítjük el az állásunkat az okostelefonok miatt, de a dolgunkban nagyban megkönnyíthetik. Olvassátok el a cikket<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.vendeglatoprogram.com/blog/hirek-aktualitasok-a-vendeglatasban/a-mobilod-lesz-a-pincered">www.vendeglatoprogram.com/blog/hirek-aktualitasok-a-vendeglatasban/a-mobilod-lesz-a-pincered</a>
https://zamat.blog.hu/2010/01/27/boldogok_a_sajtkeszitok_1/full_commentlist/1#c27099478
Válasz erre: Boldogok a sajtkészítők
2015-05-21T12:17:03+02:00
2015-05-21T12:17:03+02:00
Kara kán
http://blog.hu/user/62752
A profik tanácsai:<br />
<a rel="nofollow" href="http://pannontej.hu/gyakori_kerdesek_a_sajtrol">pannontej.hu/gyakori_kerdesek_a_sajtrol</a>
https://zamat.blog.hu/2010/05/06/az_izleles_pszichologiaja/full_commentlist/1#c26391451
Válasz erre: Az ízlelés pszichológiája
2015-03-06T15:12:22+01:00
2015-03-06T15:12:22+01:00
pif
http://blog.hu/user/258210
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/05/06/az_izleles_pszichologiaja?full_commentlist=1#c9726970" class="reply_nick_249568" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 9726970 );">@Sákovics Diana</a>: Végre találtam magyarul egy összeszedett, nem biológusoknak szóló írást az ízérzékelés folyamatáról. (amúgy idegen nyelven - német, angol sem nagyon akadtam ilyenre) És az olvasgatás közben meg is szerettem a blogot! :)
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c26385123
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2015-03-05T21:36:05+01:00
2015-03-05T21:36:05+01:00
Csaba Bercsi
http://blog.hu/user/871640
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?full_commentlist=1#c8441569" class="reply_nick_192110" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8441569 );">@gumicukor1</a>: A pincér nem a vendégért létezik, van, hanem egy szolgáltatást nyújt.Panaszkönyv meg nincs.
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c26379263
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2015-03-05T12:40:20+01:00
2015-03-05T12:40:20+01:00
Canada11
http://blog.hu/user/752717
Akkor így lemaradva,én is hozzátennék :)<br />
<br />
Sajnálatos módon én is "kontár"-nak számítok ebben a szakmában.. 7 éve csinálom a pincérkedést,szakmai végzettség nélkül!<br />
Mentségemre legyen mondva,hogy nagyon szeretem csinálni!<br />
Nah de!<br />
Mint sokan írtátok,az éremnek két oldala van.<br />
A pincér azért van ott,hogy kiszolgálja a vendéget,a vendég pedig azért van ott,hogy jót egyen,és megkapja azt a kiszolgálást,amit a helytől,és a pincértől elvár.<br />
Azaz ha nem lennének pincérek,akkor akkor nem lenne vendéglátó hely,ha pedig nem lennének vendégek,nem lenne munkahely a pincéreknek.<br />
Így tehát mindkettőre szükség van,és mindkét fél számára kijár a tisztelet.Ha másért nem is,de emberi mivolta miatt biztosan!<br />
<br />
Ha én megadom a tiszteletet a kedves vendég felé,én is elvárok némi tiszteletet felőle.<br />
<br />
A jatt-ról csak annyit,hogy én személy szerint soha nem vártam el!<br />
Ha bejött egy család pici gyerekekkel,és vittem nekik rajzlapot,meg színes ceruzákat stb, azt nem azért csináltam,hogy jatt-ot kapjak! Sokszor van olyan,hogy ismerős családokkal találkozok,és a gyerekek,illetve a szülők megismernek! A kedves kiszolgálást,én azért csinálom,hogy a vendégek úgy jöjjenek be hozzánk,mintha otthon lennének,és egy személyi pincérjük lenne!<br />
<br />
Innen szeretnék kitérni erre a Sushi-s dologra is! Az tény,hogy az ember amit tud,megpróbál megoldani,de egy étteremben azért van étlap,hogy a vendég tudja,hogy milyen ételeket választhat,és milyen árban.<br />
Bizonyos keretek között minden megoldható!<br />
Azt azért lássuk be,hogy aki bemegy egy étterembe,előtte tájékozódjon,hogy ott milyen ételek vannak!<br />
Minden helyen meg tudják oldani,hogy köretcsere legyen,vagy valamelyik húst roston sütés helyett panírozzák,de azért mindennek van határa.Gondolok itt arra,hogy mikor az ember bemegy egy telt házas étterembe,ott variál,és túl messzire megy,érdemes belegondolni,hogy a konyha fel van-e készülve arra,hogy azt is időn belül meg tudja-e tenni,amit ő szeretne kérni?<br />
<br />
Másrészt,vitába szállnék azzal is,hogy a pincér jegyezze meg ,hogy ki,mit kért?<br />
Példának tudnám említeni az én esetemet.<br />
Az étteremben,ahol dolgozok,télen csak a belső rész van üzemben,ahol egyedül vagyok.<br />
Ez 15 asztalt jelent,amiben van 2 fős,4 fős,6 fős...<br />
Nem egyszer volt olyan,hogy mind a 15 asztalt nekem kellett kiszolgálni,és sajnálatos módon nem tudtam megjegyezni mind az 58 főnek az ételét fejben.<br />
Szerintem egyáltalán nem nagy gond,ha a pincér,mondjuk ily módon : Kinek adhatom a "......."-ot? , rákérdez,hogy ki rendelte.<br />
Ha a kellő tisztelet,és hangnem megvan,senki nem veszi zokon!<br />
<br />
Az adagok,és az értük kért ár szintén változó!<br />
Helye válogatja! dolgoztam olyan helyen,ahol 20 dkg-os húsokat adtunk minimum,és a köret se volt éppenséggel kis adag,ráadásul nagyon jó áron!<br />
Volt már olyan hellyel is dolgom,ahol alig érte el a húsok súlya a 10-12 dkg-ot,és a köret valami ocsmány volt,és nem volt pofám lerakni annyiért a vendég elé! (megjegyzem hamar eljöttem onnan!)<br />
<br />
Mindent összefoglalva:<br />
<br />
Nem a papír a legfontosabb ahhoz,hogy valaki jó pincér legyen.<br />
Nem a pénz (jatt) a legfontosabb,hogy valaki jó vendég legyen.<br />
Nem az adagok és az ár a legfontosabb,hogy egy hely jó legyen!<br />
<br />
Mindenki nézzen magába!<br />
Aki pincér,az legyen türelmes,és akármilyen mogorva a vendég,kedves,mert ebből van fizetésünk! Ráadásul lehet,hogy legközelebb kedvesen tér vissza ( tapasztalat )<br />
Aki pedig vendég,az pedig abba is képzelje bele magát,hogy a pincérek naponta akár 50-60 km-ert is legyalogolnak nap 14-16 órában,a számolástól,és az asztalok memorizálásától pedig szellemileg is elfáradnak,ráadásul több 100 emberrel kell,akár percenként váltogatva más módon,beszélni! (persze kedvesen,de megtalálva a közös hangot!)<br />
<br />
Aki pedig abba szeretne belekötni,hogy nincs meg a végzettségem róla,annak elmondanám,hogy azért 7 év alatt már én is tanultam egyet - smást!
https://zamat.blog.hu/2010/01/19/olvasson_minoseget_nyers_husbol/full_commentlist/1#c25048525
Válasz erre: Olvasson minőséget nyers húsból!
2014-11-11T10:24:11+01:00
2014-11-11T10:24:11+01:00
kis anna
http://blog.hu/user/898233
Most bukkantam rá erre a bejegyzésre! Nagyon köszi az infókat :) Én se szeretek hipermarketek polcairól vásárolni, legtöbbször nekem is csak negatív tapasztalatom volt vele. Most költöztem fel Pestre és még nem sikerült bejáratott hentest szereznem. A <a rel="nofollow" href="http://huswebaruhaz.hu">huswebaruhaz.hu</a> -ról tudtok véleményt mondani? Most vele szemezgetek.
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c24877403
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-10-26T20:13:46+01:00
2014-10-26T20:13:46+01:00
Zsanett Kerek
http://blog.hu/user/913481
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?full_commentlist=1#c8442768" class="reply_nick_173344" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8442768 );">@Közöd?? (törölt)</a>: Erre a kommentre csak annyit tudok mondani , hogy valoszinüleg meg nem ettel sushi-t!!! Ha van egy OLASZ etteremben tonhal az azt jelenti hogy van sushi rizsük is, van rizsecet is (alap az olyasz konyhan!!!! :D)igaz????? Sushi: szaritott alga wasabi stb..! De mivel vendeg vagy igazad van!!!! Gratulalok!!!:D
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c24877303
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-10-26T20:07:14+01:00
2014-10-26T20:07:14+01:00
Zsanett Kerek
http://blog.hu/user/913481
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?full_commentlist=1#c8442212" class="reply_nick_327950" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8442212 );">@ebfül</a>: 1.Hülye vendeg nincs: DE VAN!!!!!
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21915952
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-17T10:46:39+01:00
2014-03-17T10:46:39+01:00
wehh
http://blog.hu/user/815957
Pincérek is nagy proszterek tudnak lenni, előadják a nagy bajnokot, közben élből hülyének néznek, mert mondjuk úgy gondolják: nem úgy vagy öltözve, a hely szelleméhez, és a tsai,nem vagy elég strici, ócska és menő, élből kiszagolja. Álszenten oda sportol, aztán úgy kezel, mint egy szaros hipstert. Ilyenkor lehet azért őket jól leszarni, majd borravaló nélkül, tszetesen (adott esetben) többet nem menni a kikapirgált kis szemétdombjukra. Úgy is téma leszel, meg örülnek, ha nem látnak.
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21914348
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-16T22:58:00+01:00
2014-03-16T22:58:00+01:00
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?fullcommentlist=1#c21904172" class="reply_nick_856095" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21904172 );">@Szaki bá</a>: koszonom ;) igyekszik az ember fia...
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21904172
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-15T12:13:09+01:00
2014-03-15T12:13:09+01:00
Szaki bá
http://blog.hu/user/856095
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?fullcommentlist=1#c21903207" class="reply_nick_202482" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21903207 );">@zseketto</a>: <br />
Király vagy!:D
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21904157
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-15T12:09:21+01:00
2014-03-15T12:09:21+01:00
Szaki bá
http://blog.hu/user/856095
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?fullcommentlist=1#c21897415" class="reply_nick_812420" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21897415 );">@István Nárai</a>: <br />
Tudom miről beszélsz.<br />
De erről a " rendszer" tehet.<br />
Miért? Mert " hülye".<br />
Elhiszi hogy 3-4 (szak)ember eltud vinni egy vendéglátóegységet, heti ( jó esetbe) 84 órás nyitva tartással.:D<br />
Plusz még 1-2 hétvégi rendezvénnyel.<br />
A rendszer szemébe nem is tudom "Sztahanovok" dolgoznak:D 1 szaki kitol 80 ember:D<br />
A cégek meg nem szeretnek fizetni.A jelszó a legtöbb helyen hamar ,gyorsan, sokat- a lehető legkevesebből.<br />
Nagy szállodák ( ahogy hallottam ) ilyen -olyan jutalékokkal tolják meg a fizut amit különböző indokkal ( 8 órás munkaidőbe csak 7,5 mosolyogtál) meg vonják.<br />
Bár soha nem dolgoztam ...csak hallottam!<br />
Un. maszekok ...Hát igen külön kategória itt jellemzőbb a "profitabb" orientáltság.<br />
Ennyit kapsz a többit "varázsold össze".<br />
A hozzá szólások egy részébe benne van egy olyan negatív dolog ,hogy ezért vagy azért jattot.Hát igen jattot!!!!<br />
Kivétel nélkül úgy veszik fel a pincéreket ,hogy alap+ a jatt!<br />
Helló! + a JATT ez be van ígérve....Számít rá az ember.<br />
Nem rég olvastam egy cikket a szakmák besorolásáról....<br />
Tudjátok milyen kategóriába sorolják a felszolgálót és a szakácsot?<br />
Közepesen nehéz fizikai munka!Megjegyzem a bányász( minden tiszteletem az övék) nehéz fizikai munkások...<br />
Tehát akkor miről beszélünk?<br />
Kedves Laikusok megkérlek bennetek írjátok meg mennyi fizut adnátok a következő 1 hónapos teljesítményért:<br />
1 hét:60 óra/ hét<br />
ebből kb. 28 óra péntek, szombat éjjel<br />
bál v. lagzi.<br />
2. hét: Kb. 60 óra/hét<br />
Nincs "éjszakázás" csak belenyúlsz egy hosssssssssssssszú:D hétvégébe péntek szombat vasárnap....<br />
3-hét kb. olyan mint az első:D<br />
4.hét kb. olyan mint a második:D<br />
Lehet pár óra mínusz.<br />
Vehetünk figyelembe olyan dolgokat is hogy 5-6 órát alvás dög melegbe reggel 8-tol d.u. 3-ig:D Hétvégén:D<br />
A válaszokba ilyen dolgokat ,hogy pl. kedves volt ,jó benyomást keltett a szaki stb.<br />
Tudom nehéz ezeket a dolgokat kiszűrni de léci próbáljátok meg.<br />
Köszönöm<br />
Kíváncsian várom a hozzá kulturált hozzá szólásokat.Köszönöm<br />
Picit hosszúra és összetettebbre sikerül mint kellett volna
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21903207
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-15T06:30:12+01:00
2014-03-15T06:30:12+01:00
Kedves Posztiro!<br />
<br />
Nem csak a pincerek szivnak a taplokkal. A tobbseg mashol is ilyen. 7 ev recis palyafutasom alatt annyi taplo, kicsinyes, fillereskedo, trukkozni probalo paraszttal talalkoztam, mint amit a jelenlevok osszesen nem fognak latni.<br />
<br />
Az etteremmel ellentetben, a recepciora csak baj eseten jonnek es idot sem adva, azonnal kovetelik a nyomoruk megoldasat...Jatt nuku, ha megoldod, cserebe vagj mindenhez egy jo nagy mosolyt :)<br />
<br />
Top 3 soher nep:<br />
1.Angolok<br />
(akkor sem facsarsz ki beloluk egy centet se ha 2 csillaggal job a szerviz mint ahova betert. Gyarilag bennuk van a gyarmatositos hangulat, eszerint kezelnek minden kiszolgalo szemelyzetet a pincerektol a recepciosokon at a szobalanyokig). 4* csillagon a legolcsobb szobat foglalja be booking.com-tol olcsobb aron es hajnal 4kor szobaszervizt rendel! Nyilvan nem tudom hol el, de nehany nevesebb hotelt leszamitva (aminek az arat termeszetesen nem ohajtja kikohogni) nincs szobaszerviz, mert evente 5 majom probal a szombati buli utan reszegen belszint enni...<br />
Kicsekkolaskor a sajat kezuleg alairt baros csekket nem hajlando kifizetni, mert azt o nem itta, de legalabbis nem emlekszik ra! Mindezt egy 1hetes 4000 frankos sielos pihenes utan.<br />
<br />
2. Nemetek<br />
Anyjukat eladnak 5 centert. Kulonosen vilagbajnok fajta az NDK-s. Bar tudjuk, h 90-ben egyesultek, megis latasbol meg lehet mondani, hogy a tag keletnek. Aztan mikor kinyitja a szajat es meghallom azt a csodas lipcsei hangzast, menten konny szokik a szemembe. S megjegyzem, rajuk figyelni.<br />
Mikor hajoztam, a kedvenc nepsegem volt. 1-2ezer euros 1hetes hajoutaknal, tuti volt, hogy 7 palack vizbol, amit a szobalanyok felirtak 1-2ot reklamalni fog az ut vegen. Ha a szamlaja 19.95 volt, garantaltan megvarta azt az 5 centet. Nyilvan a recepcio nem az a hely, ahol borravalot fog adni az ember, de ha ut kozben volt nyomora amit megoldottunk (puhabb/kemenyebb parnat ker, extra takarot stb. tehat ki van nyalva a segge) akkor illene otthagyni par gombot, mert a dankeschön-nel teli a padlas, a pince, meg a spejz...<br />
3. Franciak<br />
Igazi arrogans faszfej nepseg. Borravalot hirbol sem ismerik. Mentsegukre legyen mondva, hogy hosszu a kivansaglistajuk, de legalabb a vegosszegen nem ciganykodnak. Garantaltan ugy bannak veled mint a kutyakkal.<br />
<br />
Top 3 kedvenc:<br />
<br />
1.Amcsik.<br />
Olyanok mint a nagy gyerekek es ha tudsz banni a gyerekekkel, akkor 20% uti a vegen a markodat. Ha nem tudsz banni, akkor veged van es orulsz, ha megszabadulsz tole. Vegigkommenteli a netet a neveddel es a hely nevevel, lehuzva a minoseget a padlora.<br />
2.Svajciak.<br />
Nem olyan jattolosak mint az amcsik, de ha jol van veluk banva adnak szivesen. Jomodu orszag, nagy borivok es hihetetlenul tisztelettudo nepseg. Imadnivalo nepseg vendegkent es kollegakent egyarant.<br />
3. Ezen hosszasan kellett gondolkoznom...Eszaki nepek kozul barmelyik. Finn/Norveg/Sved. Szinten tisztelettudo, de mar csak mertekkel jattolo, intelligens nepseg. Konnyu veluk is egyuttmukodni.<br />
<br />
A legtobb trukkozo mindegy, hogy milyen anyagi osztalybol erkezik, mind egyet akar: nyerni a a ceggel szemben, a ceg karara. Oket kizarolag ez motivalja. Szamukra ez jatek, kejes orommel a vegen. Ahelyett persze, h a 220-at nyalogatna :). Mindegy mi a nyereseg, ingyen kaja, ingyen ejszaka, ingyen upgrade egy jobb szobaba vagy szebb kilatassal...<br />
<br />
Sztem a legnagyobb emberi tahosag a turelmetlenseg. Meg sem varja, hogy reagalj, belevag a szavaidba. Nem tudod elmondani azt nehany mondatot, h megertse a paraszt fejevel, amit minden 5 eves is mar alapbol tud (van ipad-je, de nem kepes csatlakozni a free_(hotel vagy hajonev) nevu halozathoz. Nem kepes a tv-t/hutot/klimat/zuhanyt kezelni!<br />
Annyi eletkeptelen ember letezik a foldon.A jozan eszt nem adjak a bankokotegek melle :(<br />
<br />
kene irnom egy regenyt, asszem :D<br />
<br />
A fopicnernek meg az lenne a dolga, hogy a parasztokat megregulazza. Ha ez neki nem megy, alkalmatlan a feladatra. Ha fel, hivja a menedzsert es az majd rendet rak. Senkinek sem kotelessege elturni semmit. Emberek vagyunk, ahogy a vendeg is. O azert fizet, hogy egyen egy jot, jo kiszolgassal, kellemes helyen. Ebben kurvara nincs benne a paraszt viselkedese. Jellemzoen persze a kisebbrendusegi komplexussal rendelkezo hirtelen felkapaszkodott arcok szoktak a primet vinni.<br />
<br />
A legjobb merce, ha megnezitek hogyan lep be egy helyre. Mar sokat elmond rola. Aztan, jon a masik udvozlese. Ha ezen a ket szinten jol teljesit, orom lesz kiszolgalni. Ha pavakent toppan be es arcoskodva kozelit, mert o a jani, mar biztosan veszett ugye van, pedig meg nem is tud rola...Pusztan azt rontotta el, hogy nem tekintett egyenrangu felnek, aki by default segiteni szeretett volna a nyomoran. Egy koszonom pedig meg senkit nem vitt csodbe ;-)<br />
<br />
Ja es ha akinek keves a kaja amit a tanyeron osszemaszatolnak, ne menjen gourmet restaurantba (michelin es gault millau pontozott helyek kiesnek) hanem maradjon meg a petrezselymes tortkrumpli-olajban tocsogo rantotthus szinvonalon. Mindenki masnak: <a rel="nofollow" href="http://www.stmoritz-gourmetfestival.ch/en/">www.stmoritz-gourmetfestival.ch/en/</a>
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21898964
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-14T11:28:59+01:00
2014-03-14T11:28:59+01:00
baranyiné
http://blog.hu/user/569454
A bunkó vendégröl én is tudnék élö példát mondani és vele együtt pincérröl is....ráadásul kollega....törzsvendégek járnak hozzánk évek óta....válogatnak szinte mindig reklamálnak és egyszer beüzenték nekem a szakácsnak hogy szopjam le....na mondom kimegyek megkérdem a társaságot hogy ugyan melyiket....erre közli a pincér kollega hogy ö ezt nem mondja el a vendégnek....én meg mondom akkor minek hozod be ha nem viszed ki????
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21898456
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-14T10:11:37+01:00
2014-03-14T10:11:37+01:00
Pozsenai bácsi
http://blog.hu/user/442894
Mivel vendéglátós voltam, tudnék mesélni én is... de nem. <br />
<br />
Alapigazság, minden igazi vendéglátós helyen, az egész világon: a vendégnek mindig igaza van. Hiszen belőlük élünk... <br />
<br />
Pincér pedig roppant kevés van már. Mert ez már - sajnos - nem szakma. Ma felszolgálók vannak, akiknek az esetek jelentős részében - még jó helyeken is így van - gőzük nincs a szakmáról. Sajnos. Egy igazi pincér egy nagy asztalnál sem tesz fel olyan bosszantó kérdést, hogy: hova lesz a marhapöri? (Ez egy nagyon drága helyen történt nemrég velünk)Mert a pincér tudja, ki mit rendelt. Az éttermi fogyatékos felszolgáló meg nem. Egy pincér soha nem kérdőjelezi meg a vendég étel vagy italválasztását, felhúzott szemöldökkel, azzal, hogy: Uborkasalátát káposztás cvekkedlihez???? vagy Bélszínhez sört??? ilyent csak egy éff tesz... <br />
<br />
Nem csak a vendégek egyre hülyébbek, a vendéglátósok is. Szerintem. <br />
<br />
Így múlik a világ dicsősége...
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21897415
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-14T01:07:20+01:00
2014-03-14T01:07:20+01:00
István Nárai
http://blog.hu/user/812420
Tisztelt Szaki bá !<br />
Egyetértek a rutin dolgával , én csak arra szeretnék rávilágìtani , h hová jutott a "szakma" és annak megitélése . <br />
A keserűség beszél belőlem és az elmúlt 17 kemény munkával töltött évek tapasztalata , amiből jó , ha összesen 5 évet feltudok hivatalosan mutatni.<br />
Ez csak a jéghegy csúcsa. <br />
Kevés olyan kollégával találkozom , aki valóban a vendéglátásban képzeli el a jövőét.<br />
Felháborodás az van a kötelező szervìz - dìj okán , normál fix bér az viszont nincs az esetek 87 % -ban , kivéve , ha valamelyik nagy hotel alkalmazottja vagyunk , az még vállalható családdal is , mert kiszámìtható.<br />
Elvárások persze vannak , minden oldalról és veled azt éreztetik h neked van szükséged a munkáltatódra , de ő bármikor lecserélhet téged , hisz a jogaid minimálisak !<br />
33 évesen ki kell kéredzkednem wc -re , és nem tarhat tovább 4 percnél !<br />
Méltóságunk a sárba tiporva sok esetben .<br />
Ne lepődjünk hát meg a mentàlis és drog / alkohol problémával küzdő vendéglátósokon , hisz nehéz kenyér ez .<br />
Sorolhatnám még , de felesleges , hiszen valószìnűleg a hiba bennem van , megfáradtam és nem tudom merre tovább ...
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21893239
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-13T13:44:48+01:00
2014-03-13T13:44:48+01:00
Boni82
http://blog.hu/user/856208
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?fullcommentlist=1#c8441537" class="reply_nick_83775" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8441537 );">@huntdown</a>: Teljesen egyet értek,itt változni nem fog a helyzet. Az éttermek nagy része(tisztelet a kivételnek) nem a jó szakembert keresi,mert azt meg is kellene fizetni,de akkor mégis kikkel dolgoztatnak?! frissen végzettel tapasztalatlan(jár a támogatás), plaboy nyuszi kinézetű lányokkal,akik üresfejűek,szakmához nem értenek,de a tulaj a külsejétől várja az étterem fellendülését.Aki nem mer elmenni szabira,ha kell 30 napot lehúzatnak velük,napi 14-16 órában,aki nem mer szólni semmiért(hisz a főnök mindig mindent tud)Ha már itt tartunk főnök,nagyon kevés olyan vezető van,aki szakmabeli,helyette akad jópár olyan aki,nem tisztességesen szerzett vagyonnal álcaként éttermet vezet,vagy csak apuci adott neki egy kis pénzt.<br />
Végezetül egyszer engem azért rúgtak ki étteremből,mert a nagyon tanult főnököm kérésére nem vágtam át a vendéget.nem adtam el(nem ajánlottam) az egy hetes rétest.És még sorolhatnám reggelig.
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21888968
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-12T19:54:00+01:00
2014-03-12T19:54:00+01:00
Szaki bá
http://blog.hu/user/856095
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?fullcommentlist=1#c21883906" class="reply_nick_812420" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21883906 );">@István Nárai</a>: <br />
Kedves István!<br />
Pár év után ennek már rutinból kell menni.<br />
Az asztal kiszolgálás menete egy idő után már olyan: Mint amikor teljesen máshol járnak a gondolatok ,de mégis kiveszem a kulcsot a zsebemből és kinyitom az ajtót.<br />
Ez olyan ösztönösé válik mint a levegő vétel.<br />
Nem igényel különösebb "agyi" aktivitást. <br />
Röviden rutinból megy!<br />
Rutinból tudsz kommunikálni,nem tud "felhúzni" a vendég.<br />
Valami pozitívra kell gondolni család ,fontos esemény és már észre se veszed....<br />
De ezt is gyakorolni kell...:D
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21888900
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-12T19:44:35+01:00
2014-03-12T19:44:35+01:00
Szaki bá
http://blog.hu/user/856095
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?fullcommentlist=1#c8444566" class="reply_nick_391236" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8444566 );">@Hellg</a>: <br />
"de KI LEGYEN NYALVA A SEGGE, mert AZERT FIZET!"<br />
Szerintem azért fizet amit megevett ill. ivott.<br />
Vagy?
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21888870
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-12T19:39:46+01:00
2014-03-12T19:39:46+01:00
Szaki bá
http://blog.hu/user/856095
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?fullcommentlist=1#c8442657" class="reply_nick_391236" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8442657 );">@Hellg</a>: Mit tehet ilyenkor az ember?<br />
"Kovetkezo alkalommal, ezutan mindig, csak azt nezem, hogy nekem hol lesz jo, a pincert ugy telibeszarom, ahogy csak kell.<br />
Tudom, hogy amerre o iranyit, az csak neki jo meg kenyelmes. (Stb)"<br />
Ez azért nem biztos. Meg kell próbálni pozitívan gondolkodni.<br />
Ha arra gondol az ember tuti "rossz helyet" kapok,kapunk. Akkor az úgyis lesz.<br />
Van olyan egy étterembe egyáltalán hogy, "rossz hely"?<br />
Hát szerintem nincs.:D
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21888822
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-12T19:30:42+01:00
2014-03-12T19:30:42+01:00
Szaki bá
http://blog.hu/user/856095
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?fullcommentlist=1#c9847843" class="reply_nick_450655" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 9847843 );">@Daniella23</a>: <br />
Hely ill. helyzet függő.<br />
Van olyan hely ahol másképpen nem müxik az elszámolás miatt.<br />
De van olyan is hogy valaki bent marad megbeszélés alapján.<br />
Általában a hölgyek. Jobban eltudják viselni a mosogatógép "hangját":D<br />
Meg hát a pult kevésbé megterhelő.
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21888790
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-12T19:25:54+01:00
2014-03-12T19:25:54+01:00
Szaki bá
http://blog.hu/user/856095
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?fullcommentlist=1#c8441658" class="reply_nick_3974" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8441658 );">@Mrs. Jackman</a>: <br />
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?fullcommentlist=1#c8442286" class="reply_nick_323972" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8442286 );">@Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt)</a>: <br />
Lehet ,hogy évek óta ismeri...<br />
Miért ne tegezhetné? Lehet ,hogy pont azzal "sérti" meg ha nem tegeződik.<br />
Minek kell más asztalát nézni ,hallgatni?
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21887662
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-12T16:33:03+01:00
2014-03-12T16:33:03+01:00
Geriii
http://blog.hu/user/578881
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?fullcommentlist=1#c8441811" class="reply_nick_367231" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8441811 );">@Decsibácsi</a>: Igen az adagok...az adagoknak meg van a maga szerepük persze ellehet menni egy csárdába hatalmas "egytál" ételt enni és viszlát de ezeknek a kis adagoknak pont az a szerepük hogy ne lakjon jól az ember 1 fogástól hanem egyen többet...pont az ilyen üzletekben amikben alkalmazzák ott egy menüsor 5 fogásnál kezdődik pont ezért h meglegyen ennek a színvonala és persze mindent megtudjon enni, azokhoz külön hozzá illő italt inni. Pont ez most a divat a vendéglátásban hogy svájci tányérra kis adag ételt precízen diszítve/tálalva kerüljön a vendék elé..persze én is jobban szeretem ha viszonylag olcsón jövök ki és degeszre ettem magam de ha betéved egy ilyen étterembe ne szidja azért mert magasabb színvonalat képvisel hisz a vendéglátásban ez képviseli a magas színvonalat és az angol felszolgálás de ebbe ne menjünk bele..:)
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21886464
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-12T13:31:38+01:00
2014-03-12T13:31:38+01:00
vitto
http://blog.hu/user/364705
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember?fullcommentlist=1#c8441246" class="reply_nick_43665" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8441246 );">@szcsongor</a>: mert akkor menj el egy salátabárba, ne foglald az asztalt a többiek elől, akik nem csak sznoboskodni járnak étterembe.....
https://zamat.blog.hu/2010/01/25/a_jo_vendeg_tudja_hogy_a_pincer_is_csak_ember/full_commentlist/1#c21883906
Válasz erre: A pincérnek se könnyű
2014-03-11T23:42:37+01:00
2014-03-11T23:42:37+01:00
István Nárai
http://blog.hu/user/812420
Szép is az , ahogy a láthatóan laikus megmondó-emberek kitalálják hogyan is kell napi 14-16 órában megfelelően kommunikálni minden jött - menttel és közben érzi sorsa kiszolgáltatottságát 4 órában bejelentve. Mo -n nagyon berögzült , " a vendégnek mindig igaza van" tétel , ami , mivel a nagytöbbségünk kultúrálatlan a visszájára is fordult. A felszolgáló pincér és nem felszolga ! Az okosak meg üzenem tessék beállni egy jó 40 fokos napon a teraszra tolni a pályát teljes feketében , nyakkendőben futni és mellette még legyél szimpatikus is . Szép magyarsággal: TETSZIK ÈRTENI?
https://zamat.blog.hu/2010/01/20/az_otodik_alapiz_az_umami/full_commentlist/1#c20639785
Válasz erre: Az ötödik alapíz: az umami
2013-09-19T17:47:30+02:00
2013-09-19T17:47:30+02:00
Kovács László Kovács M
http://blog.hu/user/819632
Nem is lenne semmi baj,ha nem szintetikus vacakokat használnánk.Az Umami-val természetes módon is találkozhatunk,akár így is maradhatott volna a nagy Umami csoda...
https://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat/full_commentlist/1#c20184266
Válasz erre: A nagyinak köszönhetjük a hamis fogásokat
2013-07-10T12:17:18+02:00
2013-07-10T12:17:18+02:00
Sákovics Diana
http://blog.hu/user/249568
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat?fullcommentlist=1#c20155794" class="reply_nick_16434" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20155794 );">@scheerti</a>: Hát, mostanában nem hiszem. Elszegődtem az origóhoz.<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.origo.hu/tafelspicc/index.html">www.origo.hu/tafelspicc/index.html</a>
https://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat/full_commentlist/1#c20155794
Válasz erre: A nagyinak köszönhetjük a hamis fogásokat
2013-07-05T11:58:53+02:00
2013-07-05T11:58:53+02:00
scheerti
http://blog.hu/user/16434
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat?fullcommentlist=1#c19724918" class="reply_nick_249568" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19724918 );">@Sákovics Diana</a>: Nagyszerű találmány a blog.hu-s válaszértesítő. A komment természetes kedvesség, hanem feltámadás lesz-e valamikor?
https://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat/full_commentlist/1#c19724918
Válasz erre: A nagyinak köszönhetjük a hamis fogásokat
2013-05-08T21:08:27+02:00
2013-05-08T21:08:27+02:00
Sákovics Diana
http://blog.hu/user/249568
@scheerti <a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat?fullcommentlist=1#c19724796" class="reply_nick_301967" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19724796 );">@Kozmokrator</a>: :)<br />
<br />
Nagyon megható, hogy ilyen kommentek születhetnek még egy alvóblogon. Köszönöm mindkettőtöknek.
https://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat/full_commentlist/1#c19724898
Válasz erre: A nagyinak köszönhetjük a hamis fogásokat
2013-05-08T21:05:46+02:00
2013-05-08T21:05:46+02:00
scheerti
http://blog.hu/user/16434
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat?fullcommentlist=1#c19724796" class="reply_nick_301967" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19724796 );">@Kozmokrator</a>: megy ez neked...
https://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat/full_commentlist/1#c19724796
Válasz erre: A nagyinak köszönhetjük a hamis fogásokat
2013-05-08T20:47:54+02:00
2013-05-08T20:47:54+02:00
Kozmokrator
http://blog.hu/user/301967
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat?fullcommentlist=1#c19724755" class="reply_nick_16434" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19724755 );">@scheerti</a>: Oké, tényleg igazad van!<br />
<br />
Kiigazítás:<br />
<br />
ELNÉZÉST KÉREK AZ ELŐZŐ KOMMENTEMÉRT, amiért valótlanul vádoltam meg Sákovics Diana vagy Homoki Róza néven író gasztrobloggert! Ez esetben megköszönöm az írását, hogy interneten keresztül is megmarad az utókor számára! :)
https://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat/full_commentlist/1#c19724755
Válasz erre: A nagyinak köszönhetjük a hamis fogásokat
2013-05-08T20:41:12+02:00
2013-05-08T20:41:12+02:00
scheerti
http://blog.hu/user/16434
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat?fullcommentlist=1#c19722307" class="reply_nick_301967" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19722307 );">@Kozmokrator</a>: Hogy mik vannak?! Schmitt Pál újra köztünk? Ez hallatlan!<br />
<br />
Azért mielőtt lopással vádolod a bloggert nézz utána, hátha a te készülékedben van a hiba...<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://zamat.blog.hu/2010/01/04/hitvallas_vagy_mi_az_ordog">zamat.blog.hu/2010/01/04/hitvallas_vagy_mi_az_ordog</a><br />
<br />
A minimum ezek után egy bocsánatkérés lenne az alvóblog gazdájától(nagy hagyomány náluk a blog-hibernálás), de olyat azok úgyse szoktak, akik egy három éves blogbejegyzéshez odaköhögnek annyit, hogy a szerző lopott.
https://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat/full_commentlist/1#c19722307
Válasz erre: A nagyinak köszönhetjük a hamis fogásokat
2013-05-08T17:26:56+02:00
2013-05-08T17:26:56+02:00
Kozmokrator
http://blog.hu/user/301967
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat?fullcommentlist=1#c8319093" class="reply_nick_16434" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8319093 );">@scheerti</a>: Csak kár, hogy a "kedves" blogos lopta a szöveget Homoki Rózától, aki a tvpaprika magazinba írta le ezt 2009 júniusában! A forrást elfelejtette kiírni...
https://zamat.blog.hu/2010/02/23/de_mi_a_szosz_az_a_tapas/full_commentlist/1#c16884421
Válasz erre: Mi a szösz az a tapas?
2012-06-02T16:05:16+02:00
2012-06-02T16:05:16+02:00
rágypéksérotomsik (törölt)
http://blog.hu/user/312438
Most derült ki számomra, hogy húsz éve rendszeresen készítek tapas-t, több tucat formában és alapanyagból, csak eddig nem tudtam, hogy így hívják :-)
https://zamat.blog.hu/2010/04/15/hogy_kerul_a_sparga_az_asztalra/full_commentlist/1#c16654323
Válasz erre: Hogy kerül a spárga az asztalra?
2012-05-16T02:43:18+02:00
2012-05-16T02:43:18+02:00
Mystes
http://blog.hu/user/254576
Volt egy hússütéses poszt, de nem tudom, hogy a régebbi posztokhoz való hozzászólásokat is figyeli-e Diána, ezért ide írom a kérdésemet, a hússütés kémiájáról:<br />
<br />
1., A sütés jó, mert a bonyolult fehérjemolekulákat lebontja.<br />
2., A sütés nem jó, mert a fehérjéket kicsapatja (emészthetetlenné vagy nehezen emészthetővé teszi), az enzimeket megöli.<br />
3., A hús eleve nem túl jó élelmiszer, mert a fehérjéit le kell bontani aminósavakra, míg a növényekben csak aminósavak vannak (?), amit már csak fel kell építeni emberi fehérjévé.<br />
<br />
?
https://zamat.blog.hu/2010/04/15/hogy_kerul_a_sparga_az_asztalra/full_commentlist/1#c16507787
Válasz erre: Hogy kerül a spárga az asztalra?
2012-04-28T13:08:31+02:00
2012-04-28T13:08:31+02:00
Saláta27
http://blog.hu/user/205637
A "három napos spárga már nem jó semmire". Én hiába járok SPAR-t, piacot, csak több napos spárga van mindenütt, magyar, spanyol, de nem friss. Ugyanakkor az nem igaz, hogy ez nem jó semmire, nagyon finom, csak nem ugyanolyan, mint a friss.
https://zamat.blog.hu/2010/04/08/nem_veletlenul_draga_a_szaritott_sonka/full_commentlist/1#c15875739
Válasz erre: Nem véletlenül drága a szárított sonka
2012-02-20T11:33:22+01:00
2012-02-20T11:33:22+01:00
Zb74
http://blog.hu/user/58500
Jó cikk, de ezen azért megakadt a szemem:<br />
<br />
"Szerencsére a szárazság nem teszi keménnyé, rágóssá a sonkát, a só ugyanis összetöri a fehérjerostokat. Gondoljon csak egy szép szelet pármai sonkára."<br />
<br />
Namármost azért az nem véletlen, hogy a pármai sonkát leheletvékonyra szokás szelni. Normál vastagságú darabokat, szeleteket nemigen lehet elrágni belőle.
https://zamat.blog.hu/2010/01/20/az_otodik_alapiz_az_umami/full_commentlist/1#c14900599
Válasz erre: Az ötödik alapíz: az umami
2011-11-09T18:49:30+01:00
2011-11-09T18:49:30+01:00
Rigor
http://blog.hu/user/11169
A baj ugye azzal van hogy az alap élelmiszer olyan silány hogy sok sok glutamáttal ( és keményítővel, valamint sóval cukorral és zsírral) teszik ehetővé. A kínai gyorséttermek ugyanis ezekkel vannak tele. Ez nem kínai kaja, hanem egységesített üzemi koszt, amit nagyüzemileg állítanak elő és osztanak szét a kínai büfékben.
https://zamat.blog.hu/2010/04/08/nem_veletlenul_draga_a_szaritott_sonka/full_commentlist/1#c14899905
Válasz erre: Nem véletlenül drága a szárított sonka
2011-11-09T17:17:10+01:00
2011-11-09T17:17:10+01:00
Rigor
http://blog.hu/user/11169
Egyszer vettem egy igazán arcpirítóan drága serrano sonkát, hát... most őszintén szólva... nekem nem ízlett! Nagyon dögszerű volt az egész. Még egy jófajta gépskonka is veri az élményt (egy kevésbé drága feketeerdő meg pláne!). Ez persze gusztus dolga, a hű de nagyon drága ezeréves whiskey-vel is úgy voltam, hogy olyan rossz volt, hogy inkább egy kis kevert. Persze lehet hogy az emberek többségére jobban hat a császár új ruhája effektus, a felvezetés, meg hogy milyen drága meg különleges, én egyszerűen eldöntöm hogy őszintén ízlik-e, és jól esik-e megenni vagy sem. Ilyen szempontból például találkoztam már spagettivel ami Michelin csillagos több napon át készült raguból... aztán megenni se bírtam, és ahhoz képest volt olyan élményem gagyimenzás valami spagettiszerű tésztával hogy több tányérral is betoltam belőle. Aztán oda a spagetti miatt vissza is tértem párszor. Meglepő módon a kedvenc olasz pizzériám (zseniális pizzák, saláták) spagettija sem ízlett egyáltalán.
https://zamat.blog.hu/2010/02/10/foetelnek_fenyt_koretnek_kovet/full_commentlist/1#c14897614
Válasz erre: Főételnek fényt, köretnek követ
2011-11-09T13:15:07+01:00
2011-11-09T13:15:07+01:00
Rigor
http://blog.hu/user/11169
A fénnyel táplálkozókról valahogy mindig kiderül hogy azért egy teát isznak. Még az indiai csodaguruk is. Ami egészen "véletlenül" olyan baromi édes, hogyha egy kicsit többet innának belőle, akkor a mozgászszegény meditálós életmód mellett még el is híznának.<br />
<br />
Ja, meg író meg egy kis tejecske. Ami ugye nem ám itteni reggeli ital meg hasonlók.<br />
Mondjuk napi 1 liter valódi frissen fejt, fölözetlen, teljes kecsketejet iszol, nem árt hozzá mozogni mert elhízol.
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c14589995
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2011-10-01T18:41:05+02:00
2011-10-01T18:41:05+02:00
ASHGAE
http://blog.hu/user/375257
khm, nem erről volt szó...
https://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben/full_commentlist/1#c13250358
Válasz erre: Mi lesz a hússal sütés közben?
2011-04-18T12:31:40+02:00
2011-04-18T12:31:40+02:00
Sákovics Diana
http://blog.hu/user/249568
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben?fullcommentlist=1#c13241848" class="reply_nick_48712" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 13241848 );">@freddy_m</a>: Köszönöm :)
https://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben/full_commentlist/1#c13241848
Válasz erre: Mi lesz a hússal sütés közben?
2011-04-17T13:37:12+02:00
2011-04-17T13:37:12+02:00
freddy_m
http://blog.hu/user/48712
Gratula Samuhoz!
https://zamat.blog.hu/2010/02/12/vadkalauz_varoslakoknak/full_commentlist/1#c12590868
Válasz erre: Vadkalauz városlakóknak
2011-02-16T12:43:17+01:00
2011-02-16T12:43:17+01:00
scheerti
http://blog.hu/user/16434
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/02/12/vadkalauz_varoslakoknak?fullcommentlist=1#c12586679" class="reply_nick_331198" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 12586679 );">@dorkoka</a>: Ahogy az előttem szóló is nagyszerűen kifejti, a könyvben még őz, a szintén klasszikus rajzfilmben meg szarvas:)
https://zamat.blog.hu/2010/02/12/vadkalauz_varoslakoknak/full_commentlist/1#c12589413
Válasz erre: Vadkalauz városlakóknak
2011-02-16T11:10:27+01:00
2011-02-16T11:10:27+01:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
bambi a könyvben őz, a rajzfilmben fehérfarkú szarvas. mindenkinek igaza van:)
https://zamat.blog.hu/2010/02/12/vadkalauz_varoslakoknak/full_commentlist/1#c12586679
Válasz erre: Vadkalauz városlakóknak
2011-02-16T02:18:06+01:00
2011-02-16T02:18:06+01:00
dorkoka
http://blog.hu/user/331198
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/02/12/vadkalauz_varoslakoknak?fullcommentlist=1#c8691085" class="reply_nick_16434" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8691085 );">@scheerti</a>: Ráhibáztál, Bambi őz.
https://zamat.blog.hu/2010/02/12/vadkalauz_varoslakoknak/full_commentlist/1#c12134121
Válasz erre: Vadkalauz városlakóknak
2011-01-10T10:32:51+01:00
2011-01-10T10:32:51+01:00
peasant
http://blog.hu/user/126447
A Szalonka emésztése rendkívül gyors, viszont nem eszik állandóan, emiatt gyakran üres a bélrendszere. Így adódott az, hogy tányérra került.
https://zamat.blog.hu/2010/01/24/a_jo_szarnyashoz_ido_kell/full_commentlist/1#c12120203
Válasz erre: A jó szárnyashoz idő kell
2011-01-08T18:04:58+01:00
2011-01-08T18:04:58+01:00
imre.csaba75
http://blog.hu/user/556422
Ha nem Hódmezővásárhelyen laknék,tunék:kukoricán,kapirgálva felnőtt csirkét adni.Csak sokszor elfelejtik az emberek,idő,befektetés,megélhetés,relative biztos megélhetés arányait.
https://zamat.blog.hu/2010/03/08/a_futurizmus_volt_az_igazi_gasztroevolucio/full_commentlist/1#c12087809
Válasz erre: A futurizmus volt az igazi gasztroevolúció
2011-01-05T20:49:02+01:00
2011-01-05T20:49:02+01:00
jerika
http://blog.hu/user/451807
"az ember gondolatai, álmai és cselekedetei az elfogyasztott ételektől és italoktól függnek" eszerint Krúdy is futurista volt:)
https://zamat.blog.hu/2010/04/01/ahol_gepek_novesztik_a_lazacot/full_commentlist/1#c11927909
Válasz erre: Ahol gépek növesztik a lazacot
2010-12-18T17:45:55+01:00
2010-12-18T17:45:55+01:00
nyisztor
http://blog.hu/user/463125
"élete hátralévő három-hat évében még rendszeresen visszatérjen ívni a folyóba." - még hogy rendszeresen, ó nem, sajnos csak egyetlen egyszer az életében szegénynek jön össze a randevú, és még az is csak minden ötvenediknek - századiknak sikerül. De a lazacok azt mondják - megéri!
https://zamat.blog.hu/2010/01/07/hitvallas_vagy_mi_az_ordog/full_commentlist/1#c11734324
Válasz erre: Hitvallás. Vagy mi az ördög.
2010-11-29T23:28:36+01:00
2010-11-29T23:28:36+01:00
Szöszkeboszi
http://blog.hu/user/122447
Nagyon szeretnék kilinkelni egy kettő pont nullát. Csak mondom.
https://zamat.blog.hu/2010/01/15/a_nagyinak_koszonhetjuk_a_hamis_fogasokat/full_commentlist/1#c11323725
Válasz erre: A nagyinak köszönhetjük a hamis fogásokat
2010-10-18T00:02:34+02:00
2010-10-18T00:02:34+02:00
cirmicica (törölt)
http://blog.hu/user/472266
nekem is nagyon tetszik a prezlimatyi elnevezes...
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10895620
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-09-02T17:28:50+02:00
2010-09-02T17:28:50+02:00
scheerti
http://blog.hu/user/16434
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca?fullcommentlist=1#c10891089" class="reply_nick_249568" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10891089 );">@Sákovics Diana</a>: Vártunk a férjedre is majdnem egy évet poszt nélkül, nincs gáz:)
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10891089
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-09-02T12:04:26+02:00
2010-09-02T12:04:26+02:00
Sákovics Diana
http://blog.hu/user/249568
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca?fullcommentlist=1#c10813032" class="reply_nick_44335" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10813032 );">@Rocko-</a>: <a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca?fullcommentlist=1#c10878328" class="reply_nick_16434" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10878328 );">@scheerti</a>: <a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca?fullcommentlist=1#c10675437" class="reply_nick_375257" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10675437 );">@ASHGAE</a>: Nagyon kedves tőletek a kitartás, köszönöm. Ígérem visszatérek hamarosan.
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10878328
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-09-01T09:46:44+02:00
2010-09-01T09:46:44+02:00
scheerti
http://blog.hu/user/16434
Én nem veszem le a könyvjelzőt innen, azért se:)
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10813032
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-08-25T07:49:31+02:00
2010-08-25T07:49:31+02:00
Rocko-
http://blog.hu/user/44335
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca?fullcommentlist=1#c10675437" class="reply_nick_375257" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10675437 );">@ASHGAE</a>: egyetértek! ébresztőőőőőő!
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10676314
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-08-08T18:51:51+02:00
2010-08-08T18:51:51+02:00
scheerti
http://blog.hu/user/16434
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca?fullcommentlist=1#c10676291" class="reply_nick_16434" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10676291 );">@scheerti</a>: Ja, és tudom, hogy mivel lehet megvesztegetni a szerzőt, a másik blogon elárulta magát:<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://photo.netcarshow.com/Ford-Mustang_Boss_429_1969_photo_02.jpg">photo.netcarshow.com/Ford-Mustang_Boss_429_1969_photo_02.jpg</a><br />
<br />
Ha ilyet veszel neki, szerintem posztolni fog:)
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10676291
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-08-08T18:46:39+02:00
2010-08-08T18:46:39+02:00
scheerti
http://blog.hu/user/16434
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca?fullcommentlist=1#c10675437" class="reply_nick_375257" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10675437 );">@ASHGAE</a>: Izé, legutóbb az volt, hogy sokáig nem volt poszt, akartam is írni egy kommentet, hogy: Jajj, nincs poszt, aztán nem írtam, és másnapra lett. Most írtam, ezért tuti nem lesz egy darabig:)
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10675437
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-08-08T15:45:57+02:00
2010-08-08T15:45:57+02:00
ASHGAE
http://blog.hu/user/375257
Kezét csókolom a Blogíró Asszonynak, reklamálni szeretnék.<br />
Mégpedig azért mert a Totalcarról idekalandozva, majd ezután végigolvasva a bejegyzéseket most értetlenül tapasztalom, hogy az elmúlt 1,5 hónapban Mrs. Karotta nem osztott meg velünk - igen, a Kedves Olvasókkal - semmiféle kulináris érdekességet.<br />
Kérem legyen kedves ezen trehányságán a jövőben változtatni.<br />
<br />
Mellesleg nagyon sok boldoságot és - részben újságírói - termékenységet kívánok az ifjú párnak!<br />
<br />
Köszönettel:<br />
SG
https://zamat.blog.hu/2010/02/10/foetelnek_fenyt_koretnek_kovet/full_commentlist/1#c10568428
Válasz erre: Főételnek fényt, köretnek követ
2010-07-27T09:48:38+02:00
2010-07-27T09:48:38+02:00
sirT
http://blog.hu/user/50078
volta tv-ben is egy magyar csávó, csak fénnyel táplálkozott.175 cm volt és 49 kiló.A gyerekeivel nem tudott játszani, mert annyi energiája már nem volt...<br />
hát bravooo, ez tényleg egészséges!!!
https://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben/full_commentlist/1#c10532785
Válasz erre: Mi lesz a hússal sütés közben?
2010-07-22T17:22:18+02:00
2010-07-22T17:22:18+02:00
muskotály küvé
http://blog.hu/user/5106
Az én elméletem: ha valaki sztéket süt, és azt szeretné, hogy a hús finom levei megmaradjanak, rövid ideig, tehát magas hőmérsékleten kell sütnie. A magas hőmérséklet miatt a húson kéreg keletkezik, amitől finom íze lesz :)<br />
Akárhogy is, valamennyi lé benne marad a húsban; erre bizonyíték, hogy ha megszurkálják, tényleg kifolyik és kiszárad a hús.
https://zamat.blog.hu/2010/01/30/legnagyobb_konyhai_talalmanyok_a_multifunkcionalis_aluminium/full_commentlist/1#c10500161
Válasz erre: A multifunkcionális alufólia
2010-07-19T16:06:05+02:00
2010-07-19T16:06:05+02:00
GBL
http://blog.hu/user/127535
A bádog nevű holmi nem egy anyag, hanem egy termék: ónnal bevont vaslemezt jelent.<br />
<br />
Az alufólia kora előtt is használtak fémfóliát csomagolásra, ez volt a sztaniol, ami ónból készült. Az alumíniumot pedig nem lehet ónnal bevonni.
https://zamat.blog.hu/2010/06/01/mrs_1/full_commentlist/1#c10482244
Válasz erre: Mrs.
2010-07-17T14:40:40+02:00
2010-07-17T14:40:40+02:00
Walter_Dornberger
http://blog.hu/user/448802
Gratula, sok boldogságot Neked és a párodnak!
https://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben/full_commentlist/1#c10446806
Válasz erre: Mi lesz a hússal sütés közben?
2010-07-14T00:11:43+02:00
2010-07-14T00:11:43+02:00
demagofób
http://blog.hu/user/387929
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben?fullcommentlist=1#c10303732" class="reply_nick_383164" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10303732 );">@Natalie Polgar</a>: Na ugyan azt küldtem el
https://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben/full_commentlist/1#c10446804
Válasz erre: Mi lesz a hússal sütés közben?
2010-07-14T00:11:05+02:00
2010-07-14T00:11:05+02:00
demagofób
http://blog.hu/user/387929
<a rel="nofollow" href="http://www.youtube.com/watch?v=2naCEufmlbA">www.youtube.com/watch?v=2naCEufmlbA</a><br />
<br />
vannak akik ennyit szenvednek, hogy tökéletes legyen a félig átsütött hús. :D
https://zamat.blog.hu/2010/02/23/de_mi_a_szosz_az_a_tapas/full_commentlist/1#c10401076
Válasz erre: Mi a szösz az a tapas?
2010-07-08T13:11:48+02:00
2010-07-08T13:11:48+02:00
Azam (törölt)
http://blog.hu/user/478655
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a blogot, köszönet Malackarajos Anna ajánlásának. Az viszont tényleg nagy kár, hogy kevés a jó tapas bár Magyarországon, konkrétan a Pata Negran kívül más értékelhetőt nem is tudok.
https://zamat.blog.hu/2010/06/01/mrs_1/full_commentlist/1#c10340862
Válasz erre: Mrs.
2010-07-02T10:00:18+02:00
2010-07-02T10:00:18+02:00
kicsmocs
http://blog.hu/user/247539
Ha megkésve is, de szívből gratulálok!
https://zamat.blog.hu/2010/01/27/boldogok_a_sajtkeszitok_1/full_commentlist/1#c10305787
Válasz erre: Boldogok a sajtkészítők
2010-06-28T18:21:34+02:00
2010-06-28T18:21:34+02:00
gy@NGH
http://blog.hu/user/468336
körvonalazódik a provence-i útvonal, ha sikerül vmi jót találni, megírom
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10303809
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-06-28T15:12:57+02:00
2010-06-28T15:12:57+02:00
Natalie Polgar
http://blog.hu/user/383164
Az egyik ok, amiért Japán szigetét elsülyeszteném, extrém-mizantróp napjaimon.<br />
<br />
Ma reggel olvastam egyébként egy ide kapcsolódó cikket a kék uszonyú tonhalakról:<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.nytimes.com/2010/06/27/magazine/27Tuna-t.html?pagewanted=1">www.nytimes.com/2010/06/27/magazine/27Tuna-t.html?pagewanted=1</a>
https://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben/full_commentlist/1#c10303732
Válasz erre: Mi lesz a hússal sütés közben?
2010-06-28T15:06:58+02:00
2010-06-28T15:06:58+02:00
Natalie Polgar
http://blog.hu/user/383164
Blumenthal: In search of perfection - Steak<br />
(grafikus magyarázattal, a molekuláris gasztronómiai háttérről)<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.youtube.com/watch?v=2naCEufmlbA">www.youtube.com/watch?v=2naCEufmlbA</a>
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10282552
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-06-25T23:00:52+02:00
2010-06-25T23:00:52+02:00
Ikkyu
http://blog.hu/user/318866
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca?fullcommentlist=1#c10265114" class="reply_nick_163324" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10265114 );">@sebi77</a>: Ez azért elég dúrva!!!! Jó-jó, hogy minnél frissebb legyen az étel, de azért főzés/sütés elött fejbevághatta volna csórikámat! Azért mert a halak nem tudnak jajgatni, gondolom fájdalom érzetük van.
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10282479
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-06-25T22:53:39+02:00
2010-06-25T22:53:39+02:00
Ikkyu
http://blog.hu/user/318866
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca?fullcommentlist=1#c10265009" class="reply_nick_36893" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10265009 );">@CJKrisz</a>: Elég szánalmas hozzászólás! Lemoslékozni azért valamit, mert te nem szereted! Érdekes lehet, ahogy ülsz az étterem egyk végében egyedül, a másik végében meg a "barátaid" jól érzik magukat!
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10274537
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-06-25T09:45:57+02:00
2010-06-25T09:45:57+02:00
greybull
http://blog.hu/user/335343
Javítanék: nem tepsiképű angol csaj, hanem pogácsa képű!
https://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben/full_commentlist/1#c10274522
Válasz erre: Mi lesz a hússal sütés közben?
2010-06-25T09:44:23+02:00
2010-06-25T09:44:23+02:00
greybull
http://blog.hu/user/335343
szerintem a legokosabb megoldás a steaket először sok fűszer és zöldség kíséretében először egy jó kuktában pici lángon megpárolni, majd, amikor már majdnem készen van, akkor rátenni a grillre. Így egyrészt vajpuha lesz, és a kéreg is megképződik rá. Én sem szeretem a félig sültet, mondjuk azért sem,mert nem akarok utána másnap fogorvoshoz menni....
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10274399
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-06-25T09:33:45+02:00
2010-06-25T09:33:45+02:00
greybull
http://blog.hu/user/335343
Nem is az angolok "nemzeti" étele a fish and chips ugye?<br />
Ők nem szigetország, mint Japán? Legalább annyi halat megzabálnak, mint a japán tesók, nem?
https://zamat.blog.hu/2010/05/04/mi_az_a_hab_a_husleves_tetejen/full_commentlist/1#c10271365
Válasz erre: Mi az a hab a húsleves tetején?
2010-06-24T21:29:39+02:00
2010-06-24T21:29:39+02:00
Sákovics Diana
http://blog.hu/user/249568
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/05/04/mi_az_a_hab_a_husleves_tetejen?fullcommentlist=1#c10271259" class="reply_nick_210549" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10271259 );">@deflorator</a>: nem, a szerző egyszerűen olajnak címkézte a megolvadt zsírt.
https://zamat.blog.hu/2010/05/04/mi_az_a_hab_a_husleves_tetejen/full_commentlist/1#c10271259
Válasz erre: Mi az a hab a húsleves tetején?
2010-06-24T21:19:52+02:00
2010-06-24T21:19:52+02:00
deflorator
http://blog.hu/user/210549
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/05/04/mi_az_a_hab_a_husleves_tetejen?fullcommentlist=1#c10264018" class="reply_nick_448802" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10264018 );">@Walter_Dornberger</a>: "de nem válik olajjá , ami egy telített vagy telítetlen szénláncú parafin vegyület ( nincs rajta savfunkció)" Itt azért jól érthető, hogy a szerző étolajra gondolt, ami nem parafin vegyület. Az persze tény, hogy a zsír étolajjá sem válik.
https://zamat.blog.hu/2010/05/04/mi_az_a_hab_a_husleves_tetejen/full_commentlist/1#c10270981
Válasz erre: Mi az a hab a húsleves tetején?
2010-06-24T20:55:27+02:00
2010-06-24T20:55:27+02:00
Sákovics Diana
http://blog.hu/user/249568
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/05/04/mi_az_a_hab_a_husleves_tetejen?fullcommentlist=1#c10270654" class="reply_nick_448802" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10270654 );">@Walter_Dornberger</a>: <br />
<br />
Kedves Walter_Dornberger!<br />
<br />
Köszönöm a kedves válaszát, és remélem, hogy a jövőben is segít majd tisztázni a szakszerűtlenül kifejtett jelenségeket. Tudom, hogy rám fér. <br />
<br />
Sajnálom, hogy elveszett a nagyis hozzászólása, bizonyára az is tanulságos volt. <br />
<br />
Szép napot kívánok
https://zamat.blog.hu/2010/05/04/mi_az_a_hab_a_husleves_tetejen/full_commentlist/1#c10270714
Válasz erre: Mi az a hab a húsleves tetején?
2010-06-24T20:32:31+02:00
2010-06-24T20:32:31+02:00
Walter_Dornberger
http://blog.hu/user/448802
Bocs , néhány elütés van benne , igazán sajnálom
https://zamat.blog.hu/2010/05/04/mi_az_a_hab_a_husleves_tetejen/full_commentlist/1#c10270654
Válasz erre: Mi az a hab a húsleves tetején?
2010-06-24T20:27:16+02:00
2010-06-24T20:27:16+02:00
Walter_Dornberger
http://blog.hu/user/448802
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/05/04/mi_az_a_hab_a_husleves_tetejen?fullcommentlist=1#c10264411" class="reply_nick_249568" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10264411 );">@Sákovics Diana</a>: <br />
Kedves Sákovics Diána!<br />
<br />
Köszönöm a figyelmeztetését, ígérem nem élek vissza a vendég jogával, és finomítok a közlendőm megfogalmazásával.<br />
Tudja, a amikor a műegyetemen máspdik diplomámért küzdöttem, rengetegszer megesett hogy egy rossz szóért kidobtak a vizsgáról pedig csak "kockásnak" neveztem a négyzethálós papírt. Akkor még nagyon követeltek. Mostanság már kicsit másképp van. <br />
Nem akartam megsérteni, de azt gondolom hogy rengeteg fizikai, kémiai és fizikai-kémiai jelenséget kezd el kifejteni és az olyan embereknek mint én, aki órákat töpreng azon , hogy miért fut szét a meleg és zsírtalan húsleves tetején a finoman odahintett bors vagy jó minőségű csípős paprika, szóval a természet jelenségein mélyebben elgondolkodó emberek -mint magam- szemét megszúrja egynémely állítása.<br />
Azért , mert olyan jelenségeket szúr tollára, amik a magamfajta embereket is gondolkodásra ösztönöz ( izgalmas témaválasztás) majd ezt a jól felépített témaválasztást a magamfajta célközönség számára kirívó szakszerűtlenséggel csapja agyon.<br />
Ezért írtam amit leírtam , és talán egy kicsit orroltam is mert a tegnapi másfél képernyős finomra fogalmazott beírásom elveszett a diffúzió jelenségéről és a nagymama trükkjéröl.<br />
Örvendek , hogy válaszolt, maradok olvasója , ha nem is mindig írok be.<br />
Tisztelettel.
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10270026
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-06-24T19:25:33+02:00
2010-06-24T19:25:33+02:00
deflorator
http://blog.hu/user/210549
Ott mindenki halat eszik? Vagy exportra is licitálnak?
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10268892
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-06-24T17:41:02+02:00
2010-06-24T17:41:02+02:00
TyToo
http://blog.hu/user/471685
A japánok és a halak kapcsolata nem gasztronómiai szemmel:<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://inyou.hu/2010/05/halfoci-vilagbajnoksag/">inyou.hu/2010/05/halfoci-vilagbajnoksag/</a>
https://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben/full_commentlist/1#c10268374
Válasz erre: Mi lesz a hússal sütés közben?
2010-06-24T16:58:59+02:00
2010-06-24T16:58:59+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben?fullcommentlist=1#c10263221" class="reply_nick_17773" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10263221 );">@ehran</a>: először valami ilyesmit akartam én is írni, de aztán nem akartam parttalan vitába keveredni...:))<br />
<br />
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben?fullcommentlist=1#c10267801" class="reply_nick_210549" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10267801 );">@deflorator</a>: meddig pörögsz még ezen?
https://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben/full_commentlist/1#c10268333
Válasz erre: Mi lesz a hússal sütés közben?
2010-06-24T16:54:54+02:00
2010-06-24T16:54:54+02:00
ehran
http://blog.hu/user/17773
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben?fullcommentlist=1#c10267801" class="reply_nick_210549" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10267801 );">@deflorator</a>: Mármint mit? Hogy a kéreg bent tartja a nedveket? Ezt miért is nem cáfolja, nem elég a hús alatt megjelent tócsa? Azt a manók tették alá?
https://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben/full_commentlist/1#c10267801
Válasz erre: Mi lesz a hússal sütés közben?
2010-06-24T16:08:16+02:00
2010-06-24T16:08:16+02:00
deflorator
http://blog.hu/user/210549
<a href="http://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben?fullcommentlist=1#c10265501" class="reply_nick_17773" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10265501 );">@ehran</a>: Azért nem fogadható el a magyarázat, mert a kísérlet nem alkalmas arra, hogy ezt alátámassza, vagy akár cáfolja. Máskülönben elfogadható lenne.
https://zamat.blog.hu/2010/06/24/a_vilag_legmenobb_halpiaca/full_commentlist/1#c10267781
Válasz erre: A világ legnagyobb halpiaca
2010-06-24T16:06:09+02:00
2010-06-24T16:06:09+02:00
aszakács
http://blog.hu/user/299591
Indiai piac? Itt is van sok hal, bár elég retkes, érdekességnek megteszi..<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.kaldeneker.hu/kaldeneker/utazas/211-indiai-piaci-beszamolo.html">www.kaldeneker.hu/kaldeneker/utazas/211-indiai-piaci-beszamolo.html</a>