Hogy mi a Zamat?

Kötetlen gasztroügyi kultúratúrás, recept és kritika nélkül.
Hitvallás. Vagy mi az ördög.

Hír tapas

Nincs megjeleníthető elem

Tény tapas

A teacserje több száz évig is elélhet. Életének harmadik évében hoz először szüretelhető leveleket, és a következő ötven évben termékeny marad. (D. Joachim, A. Schloss: The Science of good food, 2008)

Friss topikok

Creative Commons Licenc

Olvasson étlapot folyékonyan! 1.

2010.02.20. 10:00 Sákovics Diana

Rendelt már Dubarryt, pedig felfordul a gyomra a karfiol szagától? Wellington kért, pedig lisztérzékeny? Fészkelődött már krákogva, mikor a gyerek a kaszinórostélyosról faggatta? Ha igen, akkor önnek szól az étlapértelmező, amiben nemcsak a hazai éttermekben leggyakrabban…

9 komment

Így ettek nagyanyáink

2010.02.19. 11:00 Sákovics Diana

"Félholt szárnyast lekopasztani s különösen forró vízbe mártani, vagy élő galambot felfújni és megtisztítani... emberietlen kínzás. Csupán élettelen állatokat tisztítsunk és főzzünk." - okít a dédmama 1904-es szakácskönyve, amiből később lelkesen főzött a…

23 komment

Hogyan vegyünk halat?

2010.02.18. 14:00 Sákovics Diana

-Ugye lesz halas post is? - érkezett a kérdés, miután letudtuk a sertés- és szárnyasvásárlás alapszabályait. Naná, hogy lett. Persze ez kevésbé érinti önt, hiszen amíg húsból hetven kilót, addig halból mindössze négyet tüntet el évente. Legalábbis ilyen az átlagos magyar.…

25 komment

Lemondás nélkül nincs kisebb gatya

2010.02.15. 09:00 Sákovics Diana

Egy hét alatt nem lehet tartósan hét kilót fogyni, a biciklizés nem jogosít fel a csokis sütire, a diétás keksztől nem leszünk karcsúbbak. Tíz dolog, amit nem akar hallani a fogyókúráról. Tovább is van. Érdekli?…

1 komment

süti beállítások módosítása