Tavaly márciusában írtam egy cikket a magyar gasztronómia helyzetéről. Persze nem én osztottam benne az észt, ezt meghagytam négy interjúalanyomnak. Amikor néhány napja a Costes nevű étterem tulaja, Gerendai Károly a Dining Guide díjátadóján nyilatkozott az Indexnek, az étteremüzemeltetésnek pontosan azokról a nehézségeiről számolt be, amiket tavaly tavasszal már végighallagattam. Szóval a cikk nem friss, de úgy tűnik, még mindig aktuális. Tovább is van. Érdekli?
Olyan, hogy világhírű magyar konyha: nem létezik
2010.01.23. 10:00 Sákovics Diana
9 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://zamat.blog.hu/api/trackback/id/tr91567726
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.01.23. 15:42:48
A világhírű magyíar konyha szerintem olyan, mint a világhírű magyar bor. A Tarvisio-Amsterdam-Vilnius háromszögön belülről érkező turisták lehet, hogy benyalják, de a kívülről érkezők csak lesnek a "világhírű" Tokaji bor hallatán. Nem kritika, csupán személyes tapasztalat.
tothmari 2010.01.23. 16:33:53
Na és akkor mi van? Attól az még nem rossz, ha nem világhírű. Utálom ezt a divatot, a saját kajánkat leszóljuk. Bezzeg világhírű amerikai konyha az van. Mindenki muffint, és hamburgaert süt. Na azok aztán a semmilyen ételek.
Sákovics Diana · http://zamat.blog.hu 2010.01.24. 09:13:01
@tothmari: nem arról van itt szó, hogy a muffin jobb-e vagy a pogácsa, hanem arról, hogy a magyar jogszabályok, a termelők helyzete, a vendéglátóipari oktatás, a nép igényei és anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé az olyan csúcsgasztronómiát képviselő éttermek üzemeltetését, amik elérnék a nyugati országok színvonalát. le vagyunk maradva, na.
ebben pedig nem az a baj, hogy nem tolnak az ember elé minden étteremben borjúbelsőségekből komponált minikosztot, mert ez vagy bejön valakinek vagy nem, az a baj, hogy a lehetőségeink hiányoznak. emögött pedig egy mélyre ágyazott, sokrétű társadalmi probléma áll.
nektek is feltűnt már, hogy az okoskodás mennyire fárasztó?
ebben pedig nem az a baj, hogy nem tolnak az ember elé minden étteremben borjúbelsőségekből komponált minikosztot, mert ez vagy bejön valakinek vagy nem, az a baj, hogy a lehetőségeink hiányoznak. emögött pedig egy mélyre ágyazott, sokrétű társadalmi probléma áll.
nektek is feltűnt már, hogy az okoskodás mennyire fárasztó?
scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.01.24. 10:19:49
A vendéglátóipari oktatáshoz elég annyi, hogy néhány éve(jó, nem tegnap volt) diákként kipakoltattak velünk egy "mintaéttermet", ahol a vendéglátós nebulókat nevelik. Hát a legtöbb cucc a 70-es évekből maradt ott, meg is kérdeztük, hogy ugye ezeket nem akarják visszavinni? Szerintem a mai napig azokat használják.
Az okos Skodás pedig a tetthal álla!
puyol5.blog.hu/2007/11/13/title_15053
:)
Az okos Skodás pedig a tetthal álla!
puyol5.blog.hu/2007/11/13/title_15053
:)
kapujanincs (törölt) 2010.01.24. 18:34:13
@scheerti: hallottam a tokajiról egy nagyon jót: "a magyarországszerte világhírű tokaji..."
tothmari 2010.01.24. 21:19:08
Egyetértek, fárasztó. Én is ezért szóltam.
"A nép anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé." Majd ha meg tudjuk fizetni, akkor igény is lesz.
"A nép anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé." Majd ha meg tudjuk fizetni, akkor igény is lesz.
takacsveca93 2018.06.26. 22:43:51
Érdekes cikk. Szerintem van világhírű magyar konyha, de mit is tudhatok én :) www.ujsagomat.hu/auchan/akcios-katalogus-csutortoktol-28-06-2018/