Hogy mi a Zamat?

Kötetlen gasztroügyi kultúratúrás, recept és kritika nélkül.
Hitvallás. Vagy mi az ördög.

Hír tapas

Nincs megjeleníthető elem

Tény tapas

A teacserje több száz évig is elélhet. Életének harmadik évében hoz először szüretelhető leveleket, és a következő ötven évben termékeny marad. (D. Joachim, A. Schloss: The Science of good food, 2008)

Friss topikok

Creative Commons Licenc

Kacsaembrió, méhlárva és a rothasztott cápa

2010.01.16. 11:00 Sákovics Diana

Unja a rántott húst? Felrázná a családi ebédeket? Süssön kabócát, kukacot vagy rothasszon cápát. A világ legbizarrabb ételeit gyűjtöttem össze önnek, úgyhogy válogasson nyugodtan. Azért egy vödröt nem árt előkészíteni. Tovább is van. Érdekli?

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zamat.blog.hu/api/trackback/id/tr911571031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Victum 2010.01.17. 01:02:28

Ez kicsit OFF lesz
0hohohhhhó, csak most találtam ide, és micsoda meglepetés! Dia, jó volt újra látni, még ha csak fényképen is:)
OFF vége
A Kopi Luwak-ról meg eddig azt hittem, urban legend... Ezt is köszi :)

ehran 2010.01.25. 14:16:59

A cikk végi felsorolásban szereplő sült piranha mitől bizarr? Van valami extra az elkészítésében? Mert amúgy egy ragadozóhal sütve - olyat felénk is esznek. Molnár Gábor könyveinek egy fő szereplője, mint alapvető élelmiszerforrás. :)

Sákovics Diana · http://zamat.blog.hu 2010.01.25. 14:55:27

@ehran: igaz, mint ragadozó hal nincs benne semmi extra, de nekem valahogy mégis fura a piranha evés. szóval, a felsorolás szubjektív.

ehran 2010.01.25. 17:15:48

@Sákovics Diana: Pedig MG a könyveiben nagyon dícsérte az ízét. :) Ami visszatarthat esetleg az a filmek által támogatott emberevő kép - bár gyanítom, kicsi az esélye, hogy az alkalomadtán tányérra kerülő piranha kóstolt valaha is emberhúst. Én kipróbálnám - igazából van is ismerős, aki tart(ott), lehet felhívom, mi a terve velük :) - de a szubjektivitást tiszteletben tartom.

Sákovics Diana · http://zamat.blog.hu 2010.01.25. 17:52:54

@ehran: élménybeszámolót ne felejts el küldeni, meg esetleg egy darabka kóstolót. hátha elég bátor leszek
süti beállítások módosítása