Imádom az osztrákok császármorzsáját. Lenyűgöz, ahogy a hegyi fogadókban egy serpenyőnyi szalonnás, tükörtojásos pirított burgonyát is vonzóvá varázsolnak. Szeretem nézni a gőzgombócokat, a réteseket, bejön a büdös sajtos tészta, de még a szalonnába csavart virsli is a friss salátával. Kár, hogy soha nem bírok enni belőlük.
Teli hassal ugyanis képtelen vagyok síelni. Amíg reggeltől estig rumos teával tömtem magam, nem volt gond, de néhány éve leszoktam a becsípett csúszkálásról, így azóta délben már csak egy levest eszem a hüttében. Marhalevet bizarr betéttel. Az osztrákoknál ugyanis nincs kreatívabb a levesbetétek tekintetében. A szokásos zöldséges, metéltes verziókon túl pakolnak a lébe palacsintatésztát, vajgaluskát, sajtos nudlit, húsos rétest, májba gyúrt kenyeret vagy kenyérbe dugott szalonnát. Mind egyszerű, mind zseniális. Ráadásul simán el is tudják őket adni.
Frittatensuppéről álmodom
2010.03.09. 09:00 Sákovics Diana
4 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://zamat.blog.hu/api/trackback/id/tr251822788
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.03.09. 10:46:18
Jól néznek ki. A sváb konyhában is vannak hasonlók. Mi mondjuk mellé esszük, tehát nincs benne a levesben a rétes, de az alapötlet úgy tűnik nem sokat változott 300 év alatt.
"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2010.03.09. 14:55:39
Óóó, igen! Egy bernáthegyi a hegyen, nyakában egy finom májgombóclevessel...
(A gulyással viszont nem kellene próbálkozniuk.)
(A gulyással viszont nem kellene próbálkozniuk.)
magyar bucó 2010.03.09. 15:37:43
Palacsintát inkább a leves után, mint a levesben. Meg a rétest is.