Hogy mi a Zamat?

Kötetlen gasztroügyi kultúratúrás, recept és kritika nélkül.
Hitvallás. Vagy mi az ördög.

Hír tapas

Nincs megjeleníthető elem

Tény tapas

A teacserje több száz évig is elélhet. Életének harmadik évében hoz először szüretelhető leveleket, és a következő ötven évben termékeny marad. (D. Joachim, A. Schloss: The Science of good food, 2008)

Friss topikok

Creative Commons Licenc

Frittatensuppéről álmodom

2010.03.09. 09:00 Sákovics Diana

Imádom az osztrákok császármorzsáját. Lenyűgöz, ahogy a hegyi fogadókban egy serpenyőnyi szalonnás, tükörtojásos pirított burgonyát is vonzóvá varázsolnak. Szeretem nézni a gőzgombócokat, a réteseket, bejön a büdös sajtos tészta, de még a szalonnába csavart virsli is a friss salátával. Kár, hogy soha nem bírok enni belőlük.

Teli hassal ugyanis képtelen vagyok síelni. Amíg reggeltől estig rumos teával tömtem magam, nem volt gond, de néhány éve leszoktam a becsípett csúszkálásról, így azóta délben már csak egy levest eszem a hüttében. Marhalevet bizarr betéttel. Az osztrákoknál ugyanis nincs kreatívabb a levesbetétek tekintetében. A szokásos zöldséges, metéltes verziókon túl pakolnak a lébe palacsintatésztát, vajgaluskát, sajtos nudlit, húsos rétest, májba gyúrt kenyeret vagy kenyérbe dugott szalonnát. Mind egyszerű, mind zseniális. Ráadásul simán el is tudják őket adni.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zamat.blog.hu/api/trackback/id/tr341822788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.03.09. 10:46:18

Jól néznek ki. A sváb konyhában is vannak hasonlók. Mi mondjuk mellé esszük, tehát nincs benne a levesben a rétes, de az alapötlet úgy tűnik nem sokat változott 300 év alatt.

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2010.03.09. 14:55:39

Óóó, igen! Egy bernáthegyi a hegyen, nyakában egy finom májgombóclevessel...
(A gulyással viszont nem kellene próbálkozniuk.)

magyar bucó 2010.03.09. 15:37:43

Palacsintát inkább a leves után, mint a levesben. Meg a rétest is.
süti beállítások módosítása